Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat-rog ajutor

Buna ziua,
am o situatie la care nu gasesc raspuns.
Am fost oprit de un politist pentru ca am facut depasire a trei masini cu avariile puse in fata unei scoli.Eu depasind pe stanga am oprit in fata trecerii de pietoni iar politistul a iesit din stanga in fata masinii m-a rugat sa trag pe dreapta nu a zis nimic decat s-a prezentat si mi-a cerut actele pe care I le-am dat dupa care I-am spus eu ca am vazut masiniile stationate cu avarii si de aceea am iesit in depasire dupa care el tot nu a spus nimic verifica actele si mi-a comunicat doar ca voi primi o invitatie sau citatie la o sectie de politie pentru predare permis.
Mentionez ca nu s-a intocmit process verbal nimic ,nu am semnat nimic.Ce am vazut ca in mana lui avea un notes sau foaie mica pe care a notat ceva dar nu stiu ce.Mentionez ca talonl e pe vechea adresa iar Buletinul pe adresa noua unde stau.
Mi-a inapoiat toate actele.Este normal sa nu faca process verbal?Conform legii daca nu a facut process verbal e ok sa primesc prin posta invitatie la sectie si pe ce adresa cea din talon sau bulletin?Va rog ajutor
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 12:42, 13 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In momentul constatarii se intocmeste proces verbal, chiar si atunci cand agentul nu este in masura sa aplice sanctiunea, tot este obligat sa incheie proces verbal si sa il trimita organului competent. In plus, era obligat sa va aduca la cunostinta si dreptul de a face obiectiuni, sa va ceara sa semnati si in caz de refuz sa confirme acest lucru cu un martor.
Asteptati sa vedeti daca primiti proces verbal acasa, cine anume l-a intocmit, daca era aceeasi persoana, daca apare martor...etc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
PV, dacă va veni, va veni pe adresa din buletin. Politia va putea emite PV în termen de 6 luni de la constatarea contravenției si să il trimită în termen de 2 luni de la emiterea acestuia.
Legal poliția poate deci să vă comunice PV în termen de 6+2 luni de la constatarea contravenției.
Veti fi sancționat probabil pentru depășire pe trecere pietoni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, pe 13 martie circulam pe o stradă cu o mașină ... Lorand 80 Lorand 80 Bună seara, pe 13 martie circulam pe o stradă cu o mașină de școală în față și un echipaj de poliție în spate cu viteza de 15 km la oră, am ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma. am ramas fara permis. bancuadrian bancuadrian Buna seara tuturor, Faptele sunt urmatoarele, veneam dinspre victoriei spre piata domenii, pe bd-ul Mihalache, cand un echipaj de politie apare in spatele ... (vezi toată discuția)
Pv atacat in instanta horeabortan horeabortan Buna ziua. Acum o perioada mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru o depasire a liniei continue. Am contestat PV deoarece: - nu exista mijloace ... (vezi toată discuția)