avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună seara, pe 13 martie circulam pe o stradă cu o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună seara, pe 13 martie circulam pe o stradă cu o mașină ...

Bună seara, pe 13 martie circulam pe o stradă cu o mașină de școală în față și un echipaj de poliție în spate cu viteza de 15 km la oră, am semnalizat,m-am asigurat,conducând o dubita am avut vizibilitate bună aproximativ 200 de m pana la trecerea de pietoni și 300 de m până la trecerea de cale ferată și am început depășirea, când am ajuns în dreptul mașinii de școală de pe o stradă a ieșit o mașină, eu am accelerat și am revenit pe banda de mers,menționez că am revenit lejer pe banda mea. A venit poliția după mine și a suspendat permisul de conducere pt motivul că mașina depășită a frânat. Am explicat că nu venea nici o mașină din față, cel care a venit a ieșit de pe stradă și din cei trei polițiști măcar unul trebuia să vadă corect lucrurile,drept recompensă că am susținut adevărul meu a reținut și talonul mașinii motivând că adresa din talon nu corespunde cu adresa din buletin. Referitor la asta nu am găsit nici o lege unde să scrie clar că se poate retine talonul. Nu am semnat procesul verbal pt că polițistul a refuzat să scrie la mențiuni ce am vrut eu. Am spus să scrie la mențiuni că nu există nici o faptă și a spus că nu poate scrie așa ceva. Am luat dovada pt talon și permis am contestat procesul verbal la judecătorie. Azi m-am dus la serviciul rutier să ridic permisul și talonul,surpriză încă n-a ajuns. Nici procesul verbal n-am primit,există vreo lege unde scrie în cât timp trebuie să primesc procesul verbal și când ajunge permisul la serviciul rutier? O seară frumoasă.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:12, 19 Martie 2025
Cel putin in cazul talonului, politia are dreptate si nu-l veti recupera (unul nou, mai degraba) pina nu depuneti cerere de preschimbare la DRPCIV.
[ link extern ]
In ceea ce priveste permisul, legea spune asa :
Articolul 190
(2) Permisul de conducere reținut în condițiile alin. (1), împreună cu un raport de reținere, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 1E, se trimit, cel mai târziu în prima zi lucrătoare care urmează celei în care a fost eliberată dovada înlocuitoare, la serviciul poliției rutiere pe raza căruia a fost săvârșită fapta, care are obligația să facă imediat mențiunile corespunzătoare în evidența permiselor de conducere reținute și a sancțiunilor aplicate conducătorilor de autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie.
[ link extern ]

Asa ca nu prea va ajuta vreo contestatie, pina nu rezolvati cu certificatul de inmatriculare, altfel, chiar daca va recuperati permisul, nu puteti circula cu autovehiculul respectiv, fara CI.

PV de contraventie va ajunge la domiciliul din buletin, adica o invitatie la posta sa-l ridicati, cam in una -doua saptamini. Sa stiti ca niciodata nu va ajuta refuzul semnarii PV, e doar o semnatura de luare la cunostinta. Pierdeti timp.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2025
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea permisului de catre un agent din alta localitate decat aceea in care s-a facut contraventia gabriel mihai gabriel mihai Buna ziua, ieri 16.12 ieseam de le o strada laturalnica pe strada principala, totul bun si frumos am oprit la stop am dat prioritate de trecere iar in momentul ... (vezi toată discuția)
Refuzul politistului de a lasa procesul verbal de contraventie e un abuz ? euprotopopescu69 euprotopopescu69 Am fost sanctionat de catre politia rutiera pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni - cu retinerea permisului 30 zile + amenda + 4 puncte. Am ... (vezi toată discuția)
Perioada trimitere permis suspendat catre secția de politie. ... Gicucj Gicucj Perioada trimitere permis suspendat catre secția de politie. Am avut permisul reținut într o localitate aproape de Cluj, și de 2 săptămâni permisul nu ... (vezi toată discuția)