Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot dona fiicei mele proaspăt căsătorite un apartament fără ca ginerele meu să aibă dreptul la o cotă

buna ziua, o intrebare..fiica mea este casatorita legal de citeva luni, vreau sa ii dau un apartament..dar fara ca ginerele meu sa aiba dreptul..am retincente deocamdata in privinta lui...sub ce forma as putea face acest lucru ? scuze in titlu am gresit..va multumesc anticipat pentru raspuns
Ultima modificare: Luni, 18 Septembrie 2017
sorinsorinel43, utilizator
Cel mai recent răspuns: sorinsorinel43 , utilizator 15:45, 18 Septembrie 2017
Donatiile sunt considerate bunuri proprii, cu exceptia faptului cand se precizeaza ca se fac ambilor soti.
In consecinta, puteti dona fiicei chiar daca este casatorita. Singura problema va fi daca fiica va deceda inaintea sotului, acesta va obtine o cota parte din masa succesorala a sotiei.
multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi atacată donația unor bunuri proprii făcută copilului dintr-o căsătorie anterioară? Boiceanuca Boiceanuca Am imobile bunuri propii. Am un soţ şi un copil cu soţul meu. Doresc să donez bunurile proprii fiicei mele. Soţul meu sau fiul lui dintr-o căsătorie ... (vezi toată discuția)
Recasatorie , ce se intampla cu fiul mostenitor magika2002 magika2002 Buna ziua, as dori sa ma recasatoresc, eu am o garsoniera si o fata iar sotul o casa si un baiat . Ce drepturi are baiatul lui in garsoniera mea, si ... (vezi toată discuția)
Mostenirea unui bun propriu simioncarmen simioncarmen mama mea are mostenire un apartament, prin titlu de mostenitor, de la bunica. mentionez ca la data decesului bunicii mama era casatorita cu o alta persoana ... (vezi toată discuția)