avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Abuz sau Nu!
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Abuz sau Nu!

Sunt titulara unui cabinet de medicina de familie si in urma controlului fiscal mi -au dat jos toata cheltuiala reprezentata de angajarea soferului din anii 2010-2015 pe motiv ca soferul este sotul meu ,iar el este administrator la o societate comerciala care are doi angajati( tin sa mentionez ca el nu are carte de munca la acest S.C) si nu vad cum ar putea ca sotul meu sa si desfasoare si activitatea de sofer ,avand aceasta societate .Inspectorii au motivat ca nu se justifica angajarea unui sofer la CMI pe urmatoarele motive; -programul cabinetului este de 7 ore , iar angajatul e angajat cu norma de 8 ore ,cu toate ca soferul e folosit inaintea inceperii programului meu pentru deplasarea la locul de munca si la finalul programului pentru deplasarea la domiciliu si pentru o sumedenie de treburi administrative, iar al doilea motiv a fost ca sotul meu este medic veterinar de libera practica in acea comuna si nu ar cum sa indeplineasca si aceasta functie de sofer cu toate ca acest aspect l-am combatut prin faptul ca sotul meu este medic veterinar administrator care are angajat asistent veterinar ce realizeaza activitatea medical veterinara contractata si care nu incumba realizarea ei de catre un medic veterinar.Acestea fiind datele ,sunt sanse ca in justitie sa castig aceasta speta.
Va multumesc .
Ultima modificare: Marți, 19 Septembrie 2017
katap, utilizator

Alte discuții în legătură

Control fiscal katap katap Sunt titulara unui cabinet de medicina de familie si in urma controlului fiscal mi -au dat jos toata cheltuiala reprezentata de angajarea soferului din anii ... (vezi toată discuția)
Ilegalitate sau nu! katap katap Am un Cabinet de medicina de familie ,iar de o saptamana am control fiscal . Cei doi inspectori mi au dat jos bonurile fiscale cu carburant insotite de ... (vezi toată discuția)
Interpretare subiectiva! salis salis Am avut un control fiscal pe Cabinet medical individual ,iar in urma controlului mi au dat jos integral cheltuiala cu salariatul pe functia de sofer pe ... (vezi toată discuția)