avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Interpretare subiectiva!
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Interpretare subiectiva!

Am avut un control fiscal pe Cabinet medical individual ,iar in urma controlului mi au dat jos integral cheltuiala cu salariatul pe functia de sofer pe urmatoarele considerente
a. Soferul este administrator al unei Societati comerciale si astfel nu si poate justifica angajarea la Cmi cu o norma de 8 ore , cu toate ca el nu este angajat cu carte de munca decat la CMI.
b. Programul cabinetului este de 7 ore , iar soferul este angajat cu 8 ore , ceea ce este anormal in opinia inspectorilor ANAF
Au procedat corect inspectorii fiscali , cu toate ca eu in obiectiunile inaintate le am spus ca prin scoaterea ca si cheltuiala deductibila a angajatului se ajunge la dubla impunere ( platind de 2ori impozit pe venit si sanatate) ceea ce contravine normelor fiscale.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: salis , utilizator 12:58, 10 Ianuarie 2017
Interpretarea ar fi putut sa fie in favoarea dumneavoastra doar daca ati fi putut sa dovediti ca salariatul angajat cu contract de munca ca sofer isi face treaba ca sofer in cele 8 ore zilnic. Este doar o forma de a va mari cheltuielile la cabinetul medical iar aceste cheltuieli suplimentare nu contribuie la realizarea veniturilor respective.
Si cu norma de munca de 8 ore pe zi e corecta observatia lor.
Poate ca daca il angajati 1 sau 2 ore pe zi erati mai convingatori si cu motivatia ca va ajuta la efectuarea de vizite medicale pacientilor la domiciliu. Altfel nu aveti nicio sansa la o eventuala contestatie a procesului verbal.
Si cu dubla impunere cum ramane?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creanta prescrisa sau .....nu! salis salis Buna ziua! Sunt titulara unui Cabinet medical de medicina de familie si in data de 06.10.2016 ,am fost instiintata sa ma pregatesc pentru control fiscal , ceea ... (vezi toată discuția)
Ilegalitate sau nu! katap katap Am un Cabinet de medicina de familie ,iar de o saptamana am control fiscal . Cei doi inspectori mi au dat jos bonurile fiscale cu carburant insotite de ... (vezi toată discuția)
Abuz sau nu! katap katap Sunt titulara unui cabinet de medicina de familie si in urma controlului fiscal mi -au dat jos toata cheltuiala reprezentata de angajarea soferului din anii ... (vezi toată discuția)