avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Comunicare taxă de timbru judiciar, în cât timp ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Comunicare taxă de timbru judiciar, în cât timp trebuie s-o plătesc? Ce se întâmplă dacă depășesc termenul?

Buna ziua,

Am depus o cerere pt recalcularea pensiei si am primit o comunicare din partea judecatoriei cum ca in termen de zece zile de la primirea comunicarii sa depun taxa de timbru. Cum procedez daca cele 10 zile au trecut? In cutia postala a ajuns cu o zi inainte de implinirea celor 10 zile.
Ultima modificare: Joi, 21 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:14, 24 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Termenul de 10 zile se calculează de la momentul primirii acelei comunicări.
Daca se anuleaza cererea ca fiind netimbrata, redeschid un alt proces la care adaug taxa de timbru? Imi este neclar, deoarece pt recalcularea pensiei pana acum nu am avut aceste probleme. Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca să nu se anuleze, depuneți taxa de timbru în termenul lega de 10 zile, așa cum v-a fost comunicat.
Termenul de 10 zile curge din data când v-a fost comunicată în cutia poștală.
Verificați data trecută pe plic.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Septembrie 2017
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca se anuleaza cererea puteti sa faceti apel, deoarece daca faceti o alta cerere dupa ce platiti taxa de timbru, taxa nu vi se mai restituie. Ca motivare este termenul de pe plic si prevederea art. 29, litera a) din OUG 80/2013 privind taxele judiciare de timbru, in care se arata ca actiunea este scutita de taxa judiciara de timbru. Daca nu se respinge, faceti cerere de restituire a taxei.
In cazul ca faceti o noua cerere, scrieti la sfarsitul acesteia ca "In conformitate cu prevederile art. 29, litera a) din OUG 80/2013 privind taxele judiciare de timbru actiunea este scutita de taxa judiciara de timbru" si nu platiti taxa numai daca vi se cere.
Va multumesc pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru judiciar eronata in minus seldom seldom Buna ziua, Azi mi-a venit o comunicare ca trebuie sa achit taxa judiciara de timbru 0 si am drept de contestatie in 3 zile, sub sanctiunea anularii ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru calculata gresit de instanta BMV BMV Am urmatoarea situatie: am depus cerere de recurs la ICCJ. Am timbrat 4536 lei pentru suma contestata de 495979. De curand am primit citatia care precizeaza ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru Dianaenacheapostol Dianaenacheapostol Buna ziua. Am depus dosarul de divort la judecatorie, iar taxa de timbru mi-a fost calculata eronat (aproape dubla). Ce se mai poate face pt ca bani pt plata ... (vezi toată discuția)