avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa de timbru calculata gresit de instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa de timbru calculata gresit de instanta

Am urmatoarea situatie: am depus cerere de recurs la ICCJ. Am timbrat 4536 lei pentru suma contestata de 495979. De curand am primit citatia care precizeaza faptul ca trebuie sa platesc suplimentar: 1131 lei sub sanctiunea anularii cererii.....
Daca se aplica legea 146/1997 sau ordonanta 80/2013 nu rezulta in niciun caz aceasta suma (4536+1131=5667). Ma intreb: ce este de facut in aceasta situatie? Si cine plateste pentru aceasta greseala? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 15:42, 22 August 2013
Aveti posibilitatea sa fafecti o cerere de rexaminare a incheierii de stabilire a taxei de timbru. Succes!
Multumesc pentru raspuns. Cand trebuie facuta cererea de reexaminare? La primul termen (adica in martie 2014 :-)) sau oricand pana atunci? Multumesc inca o data.
in mod sigur PANA LA TERMEN, pentru ca pana la termenul de judecata sa se analizeze cererea dvs si sa aveti timp a plati noua taxa de timbru rezultanta.
Multumesc foarte mult pentru raspuns.
BMV a scris:

Multumesc pentru raspuns. Cand trebuie facuta cererea de reexaminare? La primul termen (adica in martie 2014 :-)) sau oricand pana atunci? Multumesc inca o data.

În termen de 3 zile de la comunicare, conform art.39 din OUG nr.80/2013:

(1) Împotriva modului de stabilire a taxei judiciare de timbru, reclamantul poate face cerere de reexaminare, la aceeaşi instanţă, în termen de 3 zile de la data comunicării taxei datorate. Cererea de reexaminare este scutită de la plata taxei judiciare de timbru.

Alte discuții în legătură

Va rog dati-mi ajutor, am termen pe 23.07.2014 vrica vrica Un partener a solicitat unui BEJ executarea silita a unui BO prin executor in corespondenta purtata el recunoaste ca i-am achitat o parte de creanta Eu am ... (vezi toată discuția)
Mai pot timbra acțiunea pânã la primul termen de judecatã? puideurs puideurs Buna ziua, Daca actiunea introductiva de judecare nu a fost timbrata, mai pot timbra actiunea pina la primul termen de judecata ? (20.05.2014), pentru ca ... (vezi toată discuția)
Cerere de reexaminare la incheierea privind solutionarea cererii de ajutor public judiciar? nicusorilinca nicusorilinca Buna ziua, speta pe care vreau sa v-o supun atentiei este urmatoarea: in 15 02.2013 am formulat o cerere de chemare in judecata, avand obiect obligatia de a ... (vezi toată discuția)