Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizația pentru creșterea copilului

Bună ziua am și eu o întrebare cat se plătește indemnizația pentru creșterea copilului lucrând pe un salariu de 1450lei brut
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consultant resurse umane 19:37, 20 Septembrie 2017
In cazul dumneavoastra conform OUG 111/2010, indemnizatia se calculeaza 85% din 1450 lei.

OUG 111/2010
Art. 2[1][4]
(2) Indemnizaţia lunară prevăzută la alin. (1) se stabileşte în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată şi nici mai mare de 8.500 lei.
Este 85% din venitul net , nu din cel brut.
Cornel Vasile a scris:

Este 85% din venitul net , nu din cel brut.

In speta de fata - Raspunsul dumneavoastra este gresit !

Corect:
Doamna are salariul brut de 1450 lei, salariul net este 1065 lei, 85% din salariul net este 905 lei !!!!!
OUG 111/2010 imi spune ca indemnizatia sa nu fie mai mica decat 1233 lei, adica 85% din salariul brut pe care il are doamna de 1450 lei.

OUG 111/2010
Art. 2[1][4]
(2) Indemnizaţia lunară prevăzută la alin. (1) se stabileşte în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată şi nici mai mare de 8.500 lei.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Septembrie 2017
Samoila Georgeta P.F.A., Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ii indemnizatie crestere copii brastj brastj Buna ziua! M-ar interesa sa aflu raspunsul la urmatoarele intrebari: 1. Sunt titular intreprindere individuala, insa nu am optat pentru plata contributiei la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie lunara gemeni Andreea20171 Andreea20171 Urmeaza sa nasc peste 3 sapt gemeni, aveti idee de ce suma o sa beneficiez pe luna? (Salariu minim pe economie).... Am inteles ca s-a majorat Multumesc! (vezi toată discuția)
Legea nr.66/19 apr.2016 privind indemnizatia lunara pentru cresterea copilului crisanvasile crisanvasile Am un salariu de 10.000 lei/luna net.In ultimii 2 ani anteriori nasterii copilului am realizat timp de 12 luni un venit net de 120.000 lei net.Conform legii ... (vezi toată discuția)