avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebare

Buna ziua,
vecinii mei traiesc in concubinaj. Impreuna au un baiat, iar barbatul dintr-o casatorie are alt baiat. Locuiesc intr-o casa construita impreuna, insa e pe pamantul mostenit de vecina si casa e tot doar pe ea (intabulata). El are doar mutatie, in rest nu apare nicaieri. Intrebarea lor e urmatoarea: Baiatul din prima casatorie a vecinului are vreun drept la mostenire avand in vedere ca ei nu sunt nici casatoriti legal si nici casa nu e pe amandoi?
Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 25 Septembrie 2017
dianna20013, utilizator
Cel mai recent răspuns: dianna20013 , utilizator 15:01, 25 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are nici un drept.
Nici baiatul din prima casatorie (nu e ruda), nici concubinul.
Multumesc! Ei sunt ingrijorati pentru fiul lor. Daca fiul din prima casatorie aduce martori cum ca aceasta casa a fost facut impreuna, tot nu are niciun drept?
Ultima modificare: Luni, 25 Septembrie 2017
dianna20013, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Credeti ca declaratiile martorilor valoreaza mai mult decat actele de proprietate intabulate la Carte funciara?
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare cata_23 cata_23 Buna ziua , As avea urmatoarea problema. Traiesc cu un barbat in concubinaj,el are un baiat dintr-o casatorie anterioara. Mama lui are o casa si ar vrea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ! nu sunt căsătorită legal , dar stam împreună ... Breje Florica Breje Florica Bună ziua ! Nu sunt căsătorită legal , dar stam împreună de foarte mulți ani , am hotarat sa ne facem casă împreună, pe actele cumpărare a ... (vezi toată discuția)
Vanzare fara sa consulte cu sotia Cosrot Cosrot Buna ziua. Sunt impreuna cu sotul meu de peste 40 ani insa necasatoriti. Acum aproximativ 35 ani, sotul meu a cumparat un loc de casa in comuna Pantelimon. Am ... (vezi toată discuția)