avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONTRACT VANZARE-CUMPARARE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONTRACT VANZARE-CUMPARARE

Buna ziua ,

As avea urmatoarea problema.
Traiesc cu un barbat in concubinaj,el are un baiat dintr-o casatorie anterioara.
Mama lui are o casa si ar vrea sa ne faca contract de vanzare cumparare pe care sa fim trecuti amandoi.Ea nu vrea ca nepotul ei (baiatul lui legitim) sa beneficieze de nimic din acea casa nici acum nici dupa decesul concubinului meu.Ar vrea ca acea casa sa imi ramana mie dar sa aiba si concubinul meu adica fiul ei sa aiba anumite drepturi la acea casa dar care sa nu poata fi atacate in instanta de fiul lui.Ce fel de act se poate face?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 15:13, 3 Septembrie 2010
Va trebui ca mama concubinului dumneavoastra sa va faca doar pe numele dumneavoastra actul de vanzare cumparare cu o clauza de uzufruct viager sau de habitatie viagera pentru concubinul dumneavoastra
In caz contrar fuiul acestuia va beneficia la moartea concubinului dumneavoastra de 3/4 din masa succesorala, respectiv 1/2 din bunuri
Care este diferenta dintre uzufruct viager sau habitatie viagera?
Nu stiu ce inseamna?Va multumesc mult!
Uzufructul da posibilitatea incheierii anumitor acte de administrare ( inchiriere, comodat etc.), abitatia nu ( doar dreptul de a locui acolo).
Ambele se sting la decesul beneficiarului si nu se transmit mostenitorilor.
sa va vanda casa la amandoi si ulterior partea concubinului dvs, acesta sa v-o vanda dvs.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nud prorietar! ce optiuni sunt in situatia data? IrisCristiana IrisCristiana Buna seara! Părinții mei pensionari doresc sa cumpere un apartament pe numele fiului meu major. Dorința lor este ca eu, fiica lor si mama nepotului lor, ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu uzufruct de habitatie viagera roxanamihaela22101978 roxanamihaela22101978 Buna ziua. Am un contract de vanzare cumparare cu clauza de habitatie viagera incheiat intre mine si bunicii mei la data cand nu eram casatorita ( mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare intre mine si fiul meu liana vasilica liana vasilica deoarece am mari probleme de sanatate as dori sa vand casa fiului meu. as vrea sa stipulez in contract sa nu pot fi data afara din casa atat cat traiesc si el ... (vezi toată discuția)