avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... sotul refuza consimtamantul luarii in spatiu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

sotul refuza consimtamantul luarii in spatiu

Buna ziua,
Sunt casatorita din anul 1999 si locuim in proprietatea sotului dobandita inainte de casatorie.Cartea de Identitate mi-a expirat.Pt.eliberarea unei noi CI trebuie ca sotul sa-si dea consimtamantul de luare in spatiu,iar acesta refuza.De divortat nu vrea sa divorteze si nici eu nu sunt de acord(considerand aceasta o copilarie).Ce solutii am pentru eliberarea unei CI noi (fie ea si provizorie)fara consimtamantul sotului(fara actul casei),avand in vedere ca imi trebuie aceasta CI ca aerul.
Va multumesc anticipat pt sfatul pe care sper ca mi-l veti da.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 13:54, 6 Octombrie 2009
I. ACTELE NECESARE PENTRU ELIBERAREA UNEI CARTI DE IDENTITATE
(documente obligatorii, indiferent de motivul pentru care se elibereaza)

- cererea pentru eliberarea actului de identitate;
- certificatul de nastere al solicitantului si ale copiilor cu varsta mai mica de 14 ani;
- documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu;
- timbru fiscal in valoare de 1 leu (RON), valoare ce se poate actualiza prin hotarare de Guvern;
- chitanta reprezentand contravaloarea cartii de identitate, respectiv 7 lei (RON), aceasta suma fiind actualizata in functie de rata inflatiei, cu avizul Consiliului Concurentei.


Dovada adresei de domiciliu se poate face cu unul din urmatoarele documente:
a) acte incheiate in conditiile de validitate prevazute de legislatia romana in vigoare, privind titlul locativ; B ) declaratia scrisa a gazduitorului, persoana fizica sau juridica, de primire in spatiu, insotita de unul dintre documentele prevazute la lit.a);
B ) declaratia scrisa de primire in spatiu a gazduitorului, insotita de actul de proprietate al acestuia, pentru persoanele care solicita schimbarea domiciliului la o alta persoana fizica;
[i]c) declaratia pe propria raspundere a solicitantului, insotita de nota de verificare a politistului de ordine publica, prin care se certifica existenta unui imobil, faptul ca solicitantul locuieste efectiv la adresa declarata, pentru persoana fizica ce nu poate prezenta documentele prevazute la lit. a) si B ); pentru minorii si persoanele fizice puse sub interdictie, declaratia se da si se semneaza de catre parinti sau de catre reprezentantii lor legali;
d) documentul eliberat de primarii, din care sa rezulte ca solicitantul sau, dupa caz, gazduitorul acestuia figureaza inscris in Registrul agricol, pentru mediul rural.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru reinnoirea buletinului? YoVali YoVali Tocmai mi-a expirat de curand buletinul, si nu stiu ce acte imi trebuie pentru a il reinnoi. Imi poate spune cineva pasii pe care trebuie sa urmez sa il ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate la 14 ani hilda47 hilda47 Buna ziua ! As dori sa intreb daca mama are o anumita adresa in cartea de identitate iar pt fiica sa de 14 ani , nu are posibilitatea sa faca declaratia de ... (vezi toată discuția)