avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inchidere balcon bloc nou - autorizatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inchidere balcon bloc nou - autorizatie

Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns argumentat legal, la intrebarea daca trebuie sau nu autorizatie de la primarie sau de la ISC pentru inchidere balcon cu tamplarie pvc si geam termpan? E vorba de bloc nou. In legea 50/1991 art 11, sunt trecute exceptii, lucrari ce nu ar necesita, nu imi e clar daca asa ceva se incadreaza acolo sau nu. Daca se incadreaza la ce litera va rog. Mentionez ca proiectul blocului nu a fost cu balcoane inchise. Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 16 Octombrie 2017
Fredie17, utilizator
Cel mai recent răspuns: sniperm , utilizator 16:37, 20 Octombrie 2017
In primul rand ,deoarece prin modificarea pe care o intentionati sa o realizati este afectat aspectul exterior al cladirii=partea comuna de imobil de locuit in comun,obligatoriu trebuie sa obtineti acordul asociatiei de proprietari
Pentru inchidere balcon cu tamplarie termopan nu este necesara autorizatie de la primarie sau ISC
Puteti mentiona un temei legal pentru raspunsul dvs? Am gasit pe forum discutii mai vechi unde juristi, avocati, spun ca e necesara autorizatie primarie, iar acordul proprietarilor e doar una din hartiile necesare obtinerii autorizatiei. Exista articol in presa, interviu cu inspector ISC unde spune clar ca e necesara autorizatie.
Ultima modificare: Luni, 16 Octombrie 2017
Fredie17, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la primarie, la birou/serviciu urbanism si solicitati eliberarea unui certificat de urbanism in vederea... . Acolo aflati daca va trebuie acordul as. prop.
In certificatul de urbanism sunt scrise toate documentele si procedurile legale pe care trebuie sa le urmati in vederea inchiderii balconului.
Succes!
Buna ziua,
De aceeasi situatie ma "lovesc" si eu.Primaria nu da voie sa se inchida balcoanele, amenintandu-ne cu amenda de pana la 30.000 lei. Nu inteleg logica? Sunt atat de multe balcoane inchise in blocuri vechi si acolo nu a mai fost nevoie de certificat de urbanism. Ce e de facut?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare balcon The-Borg The-Borg Am cumparat un apartament intr-un bloc cu doua scari. La primavara doresc sa renovez apartamentul si implicit sa schimb vechea tamplarie de cornier cu geam de ... (vezi toată discuția)
Este necesara autorizatie pentru inchidere balcon cu termopan ? proging10 proging10 Buna ziua, Este necesara autorizatie pentru a inchide un balcon cu termopan (pentru sporirea confortului termic) situat la etajul III al unui bloc cu 4 ... (vezi toată discuția)
Închidere balcon Adrian Ciorogar Adrian Ciorogar Din ce considerente arhitectul șef din cadrul Primăriei refuza aprobarea închiderii balconului situat la parter, in spatele blocului, în condițiile în ... (vezi toată discuția)