cit m-ar costa partajul (avocat si expert )pentru valoarea de 40 000 lei suma investita intro luna de zile pentru renovarea casei sotului meu legitim ,suma rezultata din vinzarea garsonierei mele proprietate personala dinaintea casatoriei .Mentionez ca sotul nu recunoaste .
Onorariul avocatului se negociază, nu e bătut în cuie (deși există un minim legal de 1600 lei la suma de 40.000). Onorariul expertului îl stabilește instanța la propunerea părții cae cere expertiza. La aceste sume se adaugă și taxa de timbru, de 5% din suma pretinsă, pentru că dacă soțul nu e de acord partajul atunci acesta se va face obligatoriu prin instanță. Cereți oferte de la câțiva avocați dacă vreți să aflați sume exacte.
in acest caz as avea cistig de cauza ?as recupera si cheltuielile de judecata? si cum as putea recupera banii avind in vedere ca sotul ,meu are 77 ani si nu poate fi vorba de proprire pensie.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu aveti ce partaja, nu impartiti un bun, ci aveti un drept de creanta .Daca veti castiga si suma ce v-o datoreaza e mai mare de 10 mii de lei, il puteti executa silit si imobiliar, i se scoate la licitatie casa. Puteti adjudeca dvs daca aveti bani, in contul creantei si sa ii dati diferenta.
Cod civil
gheltu
Divortati la primarie cum pot recupera o suma mare de bani investita in casa sotului? este vorba de 40 000 lei investiti din banii obtinuti din vinzarea ... (vezi toată discuția)