avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... avocat din oficiu pentru minor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

avocat din oficiu pentru minor

Buna ziua,
Baiatul meu este minor si este parte vatamata intr-un proces de talharie calificata. A fost citat sa se prezinte la proces in luna noiembrie. Noi nu mai locuim in Romania, iar el se afla in tara pe termen limitat. Are dreptul la a solicita un avocat din oficiu? Pot efectua eu cererea in numele lui? Se poate trimite pe mail la judecatorie? Va multumesc. C. Moldoveanu
Cel mai recent răspuns: crisa_txt , utilizator 12:22, 20 Octombrie 2017
Dacă este minor instanta dispune din oficiu numirea unui apărător.
multumesc pentru raspuns. numai bine!
Buna ziua din nou,
In cazul in care nu doresc ca el sa se prezinte la proces, ce se poate intampla? Eu nu sunt acolo sa il insotesc. Cei care l-au atacat si l-au talharit pot avea rude care se prezinta la proces. Cine imi garanteaza protectia lui dupa ce el iese din sala/din cladirea Judecatoriei?? Nu stiu cum ar trebui sa procedez. Va multumesc anticipat pentru sfat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel recurs valy_gaby94 valy_gaby94 Buna ziua. O intrebare catre persoanele in masura de a-mi raspunde. In urma unei tentative de omor, inculpatul a fost judecat si condamnat la 6 ani plus ... (vezi toată discuția)
În plină zi, copilul meu minor a fost deposedat (într-un mod ... Alla75 Alla75 În plină zi, copilul meu minor a fost deposedat (într-un mod violent) de telefonul mobil. Autorul a fost prins după câteva luni, a recunoscut fapta ... (vezi toată discuția)
Retragere plângere CovaciCovaci CovaciCovaci Va salut domnilor. O problema as avea si eu. Acum 2 luni am fost talharit de bani si bunyri .am fost batut si privat de libertate. Am adus la politie in ... (vezi toată discuția)