avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel recurs

Buna ziua. O intrebare catre persoanele in masura de a-mi raspunde. In urma unei tentative de omor, inculpatul a fost judecat si condamnat la 6 ani plus despagubiri si plata facturilor spitalicesti. Inculpatul a facut recurs cerand suspendare pentru a se angaja si a putea plati datoriile. Cel atacat nu are avocat, totul facandu-se in urma acuzarii politiei. Acesta a fost si la primul proces si la al doilea dar nu a primit avocat din oficiu. Acum, cel atacat nu este multumit de cererea inculpatului, deoarece viata sa a fost in stare critica, necesitand 50 zile de spitalizare, si nu stie ce pasi sa urmeze pentru a ataca cererea inculpatului. Multumec de eventualele sfaturi
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 13:02, 2 Septembrie 2013
"cel atacat" se numeste parte vatamata!

Asistenta juridica este obligatorie pentru inculpat si nu pentru partea vatamata.

Partea vatamata, daca vrea, isi poate angaja un avocat. Dar, nu i se va desemna avocat din oficiu.

O intrebare catre persoanele in masura de a-mi raspunde.

... nu inteleg care este de fapt intrebarea?!?!!?

sa fie asta:

si nu stie ce pasi sa urmeze pentru a ataca cererea inculpatului.
... ?!?!

Daca mai este in termen, poate si partea vatamata sa-si exercite caile de atac: apel, recurs.

Ultima modificare: Sâmbătă, 24 August 2013
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Partea vatamata nu doreste ca inculpatului sa i se reduca pedeapsa si asa mica, ce poate sa faca? Recursul inculpatului a fost in data de 21 august. Si eu m-am grabit sa scriu, de aceea nu am folosit termenii judiciari, dar cred ca s-a inteles ce am intrebat. Va multumesc
Sa se prezinte la proces si sa spuna ce are de spus.

Partea vatamata, isi poate angaja avocat care sa o reprezinte, astfel incat sa nu mai fie prezenta in sala.
Bine, partea vatamata a fost citata, a fost prezenta in sala, dar nimeni nu la intrebat nimic, de aici si nelamurirea noastra.. Daca el nu isi permite avocat, si nici sa lucreze timp de 6 luni nu are voie, cu ce sa-si plateasca avocatul. Inculpatul e si el in impostura de despagubiri, dar macar ani de pedeapsa sa ii faca, De aceea am cerut lamuriri de la cineva care poate sa ne sfatuiasca. Va multumesc inca odata
Nimeni nu e obligat sa isi angajeze avoca.

Alte discuții în legătură

Se mai poate face recurs la o sentinta, daca apelul initiat a fost respins? constantin74 constantin74 Buna ziua, In data de 10.06.2009 am fost condamnat pentru vatamare corporala din culpa la un an de inchisoare cu suspendare.De asemenea asiguratorul a fost ... (vezi toată discuția)
Necomunicarea hotararii primei instante si lipsa la judeca a inculpatului in faza de urmarire penala.declarare apel de catre aparatorul ales CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Necomunicarea sentintei penale catre inculpatul lipsa la toate termenele de judecata constituie un viciu de procedura in mod clar. In speta, as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Pot primi pedeapsa cu suspendare?? gheorghitabogdan gheorghitabogdan Buna ziua...am si eu o intrebare la care va rog foarte frumos sa ma ajutati...Am primit 4 ani de inchisore pentru trafic de persoane si trafic de ... (vezi toată discuția)