avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contestatie Decizie de impunere ANAF pentru 2012
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contestatie Decizie de impunere ANAF pentru 2012

Buna ziua,

Am primit in data de 17.10 prin portalul ANAF o decizie de impunere pentru anul 2012 in care se specifica plata unor contributii la sanatate ( 2.508 lei) aferente veniturilor realizate din activitati independente.

Am verificat la dosar si situatia sta in felul urmator:
- In Oct 2012 am suspendat PFA-ul (concediu crestere copil). Pentru acest lucru, am estimat pt 2012 un venit, pentru care am fost la Casa de sanatate (pe 25 octombrie 2012) si am declarat suma. Pt aceasta suma mi-a fost emisa o decizie de acolo ca am de plata suma de 2.657 lei pentru Sanatate
- In data de 30.10.2012, am fost la finante si am achitat suma de2.657 lei (chitanta in antet: BUGETUL FONDULUI NATIONAL UNIC) si la Natura obligatiei: CASS obligatorii pers. fizice.)
- Astazi, 18.10.2017, am fost la administratia fiscala cu dosaul din 2012 (decizii de impunere, chitanta, etc). Acolo, indiferent cu cine am discutat si de cine m-am rugat, raspunsul a fost invariabil: "depune contestatie la registratura"

Acum, avand copie dupa chitanta, trebuie neaparat sa fac contestatie anexand si dovada platii (chitanta de 2.657 lei) ?
Ce ar trebui sau cum ar trebui formulata contestatia?
Ma pot descurca eu, sau trebuie sa apelez la un avocat?

Sau trebuie sa insist pe acolo pe la vreun ghiseu sa ma rog de cineva sa ma bage in seama sa imi explice/corecteze?

Mentionez ca chitanta (cu care a fost achitata suma) este de la Ministerul finantelor publice, Trezoreria Municipiului de care apartin.

Multumesc in avans pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: mariantatic , utilizator 12:22, 20 Noiembrie 2017
Revin cu informatii suplimentare:

In urma investigatiilor efectuate, se pare ca in anul 2012, Casa de asigurari de sanatate a transmis ANAF o suma "restanta" cu care am fost raportat la ANAF pentru anii anteriori. Suma achitata de mine ca si contributii sanatate PFA, a "stins" acel sold raportat de Casa de Asigurari.

Astfel, desi eu tot achitam contributii CASS pt PFA, ele de fapt stingeau soldurile Casei de Asigurari de Sanatate, fara sa fiu instiintat despre acest lucru.

Desi am cerut explicatii privind suma raportata catre ANAF in 2012, am primit raspuns ca in 2012 s-au unit bazele de date si ca dosarul este la ANAF. La ANAF mi s-a zis ca dosarul este la Casa de Asigurari si tot asa.

In prezent, am achitat diferenta "la zi" cu o cerere de compensare, sperand ca pentru anii urmatori (2013 - 2016) sa nu mai fiu incarcat cu sume nejustificate de catre Casa de Asigurari de Sanatate.

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu de la anaf, pentru plata cass, urmare decizie eronata cas jud.p. marst marst Desi am platit toate contributiile de sanatate la zi( in perioada 2007-pana in prezent), sunt somat sa platesc sume suplimentare la CASS, nejustificate legal, ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu emis desi nu am nici o restanta vcodrea vcodrea Buna ziua , Zilele trecute am primit de la Administratia financiara Cluj o somatie insotita de titlu executoriu pentru o presupusa restanta la plata ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere finante pentru 2012 pentru cass (platite deja) Popu Popu Buna, am primit o decizie de impunere CASS pentru veniturile realizate ca PFA pentru anul 2012 desi am platit deja aceste contributii in 2012 (Cluj/Turda). A ... (vezi toată discuția)