avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... lovire si alte violente
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

lovire si alte violente

Buna sara. In primul rand , eu sunt minor si am varsta de 17 ani . Ieri in jurul orei 14:15 mergeam pe strada cu prietena mea , si am trecut pe langa un grup de baieti si unul dintre acestia i-a dat o palma peste fund prietenei mele , eu vazand cele intamplate l-am impins pe baiatul respectiv si i-am spus "ce ai cu ea ?" , unul dintre prietenii acelui baiat , m-a impins si mi-a dat o palma peste fata , atunci eu am fugit la centrul de politie si am mers cu un politist sa il cautam pe baiatul respectiv pentru a da declaratii.El a recunosct fapta in procesul verbal scris de domnul politist.Am doua intrebari.
Pentru a-i face plangere penala am nevoie de certificat medico-legal ? Si daca da , mentionez ca urma nu este vizibila .
Ce pot face pentru ca persoana respectiva sa plateasca(nu contaventional ).
Mentionez ca persoana respectiva este adult si eu am un martor (prietena mea de 15 ani).
Multumesc pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: E7890r , utilizator 19:20, 19 Octombrie 2017
Puteti depune plangere prealabila(trebuie sa aveti si cu incuviintarea parintilor)sub aspectul savarsirii infractiunii de lovire sau alte violente.
Daca nu aveti CML, fapta se poate incadra la alin. 1.

ART. 193 c.p.
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Astazi am fost la politie si am depus o plangere penala pe numele lui , nu am CML , puteti sa imi spuneti ce risca sa pateasca de la acea palma ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovire minor alexiabucuresti alexiabucuresti buna seara, ieri baieatul meu de 12 ani a fost batut si lovit de alti doi baieti. baiatul meu cand a cazut sa lovit la mana rezultand cu o entorsa. eu ca tata ... (vezi toată discuția)
Am fost lovit si as dori niste informatii Mihaismk Mihaismk Buna seara , situatia s-a intamplat astfel : Eu cu niste prieteni am trecut pe langa niste garaje , si ne-a venit sa facem treaba mica si ne-am pus acolo sa ... (vezi toată discuția)
Care sunt urmările când victima unei altercații, aflată sub influența alcoolului, are certificat cu 35 de zile de spitalizare? Bogdan Tatar Bogdan Tatar Care sunt urmările la o persoana care are scos certificat de 35 zile spitalizare .Persoana fiind beată și fumata căzând în timpul unei altercație.(doar ... (vezi toată discuția)