avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost lovit si as dori niste informatii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost lovit si as dori niste informatii

Buna seara , situatia s-a intamplat astfel :
Eu cu niste prieteni am trecut pe langa niste garaje , si ne-a venit sa facem treaba mica si ne-am pus acolo sa ne eliberam . Dintr-o data auzim un om tipand si venind spre noi , acest om posesa o carja cu care m-a lovit in cap facandu-mi o plaga de 10 cm in cap si destul de adanca , am chemat ambulanta si politia si la spital m-au cusut si mi-au dat drumul , operatia a durat vreo 2-3 ore . Politia l-a luat pe agresor si pe prietenii mei ca si martori , ei nu au patit nimic doar pe mine m-a lovit. Am depus plangere si ei au actionat ca si martori , mentionez ca el a spus ca noi am incercat sa fortam garajul si ca are amprentele noastre dar s-a dovedit fiind o minciuna (declaratie mincinoasa) . Intrebarile mele sunt :
Inca nu m-au chemat la audieri , ieri fiind ziua in care s-a intamplat asta , cand o sa ma cheme ?
Ce ar putea agresorul sa pateasca din cauza asta ? Mentionez ca i-a fost deschis dosar penal .
As putea sa cer despagubiri ? Daca da , cat?
Daca imi iau un avocat bun pot sa cer despagubiri sau/si sa il bag in puscarie ?
Multumesc. :)
Mergeti sa va scoateti CML si pastrati toate documentele in ceea ce privesc cheltuielile ocazionate cu acest incident. Va puteti constitui parte civila in procesul penal si sa solicitati daune materiale si morale.
In functie de ce se retine in CML se va face si incadrarea.
ART. 193 c.p.
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost batut, ce pot face Lucian16 Lucian16 Buna ziua! Acum doua zile am fost batut de 2 persoane majore (eu sunt minor) si in urma altercatiei m am ales cu o lovitura in Zona tamplei si cu o plaga la ... (vezi toată discuția)
Lovire si alte violente E7890r E7890r Buna sara. In primul rand , eu sunt minor si am varsta de 17 ani . Ieri in jurul orei 14:15 mergeam pe strada cu prietena mea , si am trecut pe langa un grup ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala Ana65 Ana65 Va salut. In urma unei altercatii , fratele meu a cazut victima. Mentionez ca fratele meu se intorcea catre casa si nu avea nici o legatura cu incidentul , ... (vezi toată discuția)