avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rectificare carte funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rectificare carte funciara

In extrasul de carte funciara apare eronat la adresa apartamentului scara F in loc de scara E. Toate celelalt detalii ale adresei sun corecte(strada, numar, bloc, etaj, numar apartament). Blocul are doar 5 tronsoane, respectiv 5 scari. Mentionez ca aceasta eroare este si in contractul de vanzare cumparare, se pare ca eroarea a aparut la prima inscriere a apartamentului in cartea funciara. Pana acum am inaintat o cerere la primarie pentru eliberarea unei adeverinte din care sa rezulte corelarea intre numarul cadastral si adresa administrativa, fiind in asteptarea raspunsului. Voi incerca sa rezolv problema printr-o cerere de rectificare. Ce se poate face pentru corectare si apoi pentru modificarea actului de vanzare cumparare cu adresa corecta? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: valentin.galbau , utilizator 17:16, 7 Octombrie 2009
Buna ziua,

ordinea este inversa!

mai intai trebuie modificat contractul de vanzare cumparare; se vor examina contractele de dobandire anterioara a acestui bun si imreuna cu ultimul vanzator se va rectifica la notariatul unde s-a facut vanzarea, indicandu-se adresa corecta;

numai dupa modificarea contractului se va putea face intabularea pe adresa corecta;

Avocat Boncu
~ Conținut șters la cerere ~
Ar trebui vazut daca in primul act de proprietate este scara E sau F, pentru ca daca inca din primul este trecuta eronat notarul nu are cum sa rectifice intrucat nu a gresit cu nimic si atunci puteti modifica adresa in carte funciara pe baza adresei de la Primarie dar in privinta contractului acesta va ramane asa si se va completa cu adresa de la Primarie in ceea ce priveste schimbarea adresei
Multumesc,
Se pare ca greseala a fost facuta inca de la inscrierea primului act de proprietate in cartea funciara, dactilografierea putand fi interpretata ca F in loc de E. Deci voi incerca modificarea, initial, cu adresa de la primarie, iar daca nu reusesc voi cere in continuare sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua tuturor, ma numesc nicola alexandru, ieri am cumparat ... Nicola Alexandru Nicola Alexandru Buna ziua tuturor, ma numesc Nicola Alexandru, ieri am cumparat un apartament, s-a facut contractul de vanzare cumparare si cand am ajuns acasa am observat ca ... (vezi toată discuția)
Trebuie să rectific o eroare materială în adresa apartamentului: ... Ileana2022 Ileana2022 Trebuie să rectific o eroare materială în adresa apartamentului: este scrisă greșit scara, atât în contractul de vânzare-cumpărare (întocmit în ... (vezi toată discuția)
Corectare eroare adresa in cvc irina_karina irina_karina Buna seara ! As dori sa va intreb daca e foarte important si necesita rectificare. Detin un apartament intr-un imobil cu doua scari. Am remarcat ca in actul ... (vezi toată discuția)