avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dezvoltatorul nu vrea să ne dea cartea tehnică a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dezvoltatorul nu vrea să ne dea cartea tehnică a imobilului. De unde putem obține o copie?

Buna ziua,

Suntem Asoc de Proprietari care in decurs de 2 ani incercam sa obtinem cartea imobilului de la dezvoltator ( dezvoltatorul nu doreste sub nici o forma sa ne puna la dispozitie aceste documente ) .
Am incercat la primaria de sector sa obtinem o copie a cartii imobilului, dar raspunsul a fost unul negativ,
Rog indrumare catre o procedura sau institutia care ar putea detine o copie a cartii imobilului.
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 27 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 23:17, 2 Noiembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din ce localitate sunteti ?
Legal,serviciul urbanism din primarie are posibilitatea sa elibereze copie dupa cartea tehnica a constructiei avand in vedere ca detine intreg dosarul in baza caruia a fost eliberata autorizatia de constructie condominiu
Multumesc pentru raspuns, dezvoltatorul a fost notificat de cel putin 3-4 ori in decursul a 2 ani , din pacate fara rezultat.
Multumesc pentru raspuns.
Din Buc/sector 6.
A fost trimisa o cerere catre primaria Sector 6, raspunsul il regasiti mai jos:

" Referitor la solicitarea dvs.inregistrata cu numarul xxxxx din 17.05.2017 , va comunicam ca Primaria Sector 6 nu are in atributii detinerea copiilor ale cartilor tehnice ale imobilelor existente pe raza sectorului.
Pentru eliberarea unei copii a cartii tehnice a imobilului in care locuiti si sunteti proprietar, trebuie sa va adresati dezvoltatorului care a construit imobilulul , care este singurul detinator legal al cartii tehnice a imobilului ."


In aceasta situatie cum ne sfatuiti sa procedam ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In conditiile in care serviciul urbanism din primarie este singura autoritate competenta sa elibereze autorizatia de constructe si certificatul de urbanism necesar constructiei unui imobil
,raspunsul denota dezintersul angajatilor autoritatii locale
Repet intrebarea ,in ce localitate locuiti ?

Alte discuții în legătură

Cartea tehnica a imobilului. ADINABODESCU ADINABODESCU Buna ziua.Revin cu o intrebare la dumneavoastra.Sunt presedinta a A.P. a unui bloc nou,construit in 2014 in Popesti-Leordeni.Am solicitat cartea tehnica a ... (vezi toată discuția)
Cartea tehnica a unui imobil lustelu lustelu Sintem proprietarii unor apartamente intr-un bloc nou,constituiti intr-o Asociatie de Proprietari legal infiintata. Dezvoltatorul refuza predarea Cartii ... (vezi toată discuția)
Predare cartea tehnica a constructiei catre asociatia de proprietari andreea9219 andreea9219 Buna seara. In anul 2017 am solicitat constructorului cartea tehnica a constructiei, in ideea in care stiam ca orice ansamblu nou de locuinte trebuie sa aiba ... (vezi toată discuția)