avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate vinde fără succesiune bunica ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate vinde fără succesiune bunica ?

Bunicul e decedat de 20 de ani, actele sunt pe numele bunici casa +800 m pătrați, bunica are 4 copii, imi poate vinde o parte din terenul de 800 m din curte fără succesiune ?
Cel mai recent răspuns: Gigi Dumitru , utilizator 05:39, 2 Noiembrie 2017
Buna seara,
Greu de spus fara a vedea TOATE actele.
Mergeti fie la un notar fie la un avocat cu toate actele si va va lamuri dupa ce le vede!
Pe titlu de proprietate e trecuta doar bunica,La primărie impozitul se plătește tot pe numele ei, contractul la lumina tot pe numele ei.Nu ma intereseaza casa doar daca imi poate vinde o parte din terenul de 800 m pătrați ? Si cum ?ce acte imi trebuiesc ? Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 29 Octombrie 2017
Gigi Dumitru, utilizator
Chiar nimeni nu imi poate răspunde?
Terenul intreg are 800 m.p?
Sau terenul e mai mare si va vinde doar 800 de m.p.?
Daca terenul e mai mare si va vinde suprafata de 800 de mp, care nu include casa, iar titlul de proprietate e pe numele bunicii, ar trebui incheiat intai un act de dezmembrare a terenului (prin care se "desprinde" suprafata de 800 de mp, pe care doriti dvs sa o cumparati). Deci trebuie facuta o documentatie cadastrala pentru dezmembrare, care cuprinde 3 schite (a terenului intreg, a lotului de 800 m.p si a lotului care ramane). Ulterior actului de dezmembrare se poate incheia contractul de vanzare cumparare pe 800 m.p., fara a fi necesara dezbaterea succesiunii dupa bunic.
Daca sunt 800 m.p. in total + casa, iar casa e facuta de bunici in timpul casatoriei, evident, nu puteti cumpara doar terenul, iar casa sa ramana in aer.
Trebuie sa cumparati imobilul cu totul. Iar pentru asta trebuie dezbatuta succesiunea pe cota de 1/2 din casa a bunicului.
Ultima modificare: Marți, 31 Octombrie 2017
raluk0207, utilizator
Casa a fost construita inpreuna cu bunicu Terenul tot are 800 mp .ar putea bunica sa faca cadastru și dezmembrare, sa zic 400 cu 400 mp după care sa imi vândă o parte din cele două de 400 mp cea fara casa fără succesiune ?

Alte discuții în legătură

Vanzare teren, dezmembrare. buna ziua! am intalnit o problema ... vitalsmart vitalsmart Vanzare teren, dezmembrare. Buna ziua! Am intalnit o problema la achizitia unui teren. Vanzatorul are un lot de 5000mp. Pe acest teren este o casa. La OCPI ... (vezi toată discuția)
Bunica mi-a donat 1/2 din casă și o suprafață din grădină, dar copiii ei nu sunt de acord cu ce am primit și nu mă lasă să-mi fac casă acolo. cum aș putea să obțin bucata mea de teren? diana2482 diana2482 Am facut contract de donatie cu bunica si am primit jumate din casa si o suprafata de 1260mp de teten din gradina unde mai au si cei 4 copii ai ei teren.Eu as ... (vezi toată discuția)
Procesoman/ã ? ethel ethel Bună seara, Presupun că cei care au citit postările mele cred că sunt vreo/un procesoman/ă. Nu cred că aș fi, dar, din păcate, după moartea ... (vezi toată discuția)