avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere colectiva

Buna ziua,
Eu lucrez la o exploatare miniera din cadrul CEH Hunedoara si se fac concedieri colective circa 496 persoane si ni s-a comunicat ca persoanele care doresc sa se concedieze sa depuna o cerere la secretariat pentru aprobare.In urma concedierii colective persoanele disponibilizate sa beneficieze de ordonanta 36/2013 si o suma de bani prevazuta in CCM.
Doresc sa va intreb deoarece datorita nesigurantei zilei de maine eu fiind Economist am depus cerere si am auzit zvonuri pentru a nu pierde postul sa ma faca operator date si sa angajeze alta persoana in locul meu.Dar acest lucru presupune sa am un salariu mai mic .Va intreb este legal sa faci asa ceva?Ma gandesc ca poate imi dau sa semnez vreun act si eu deocamdata nu am nici cererea aprobata si la fortele de munca sa figurez ca operator date.Sa nu am surprize mai tarziu ca eu doresc sa plec in Bucuresti sa ma angajez deoarece am 16 ani pana la indeplinirea varstei de pensionare.Si am inteles ca daca se aproba cererea perioada de preaviz este 9 Noiembrie-11 Decembrie
In perioada de preaviz poti sa ai concediu medical?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:44, 29 Octombrie 2017
În cazul concedierii colective, angajatorul poate oferi salariatilor alte posturi de munca vacante. În situația în care acceptați postul oferit, atunci se va încheia un act adițional la contractul de muncă .
De asemenea, pentru noua funcție se va stabili și un nou salariu dacă exista grila de salarizare .

În cazul în care nu acceptați, atunci se va decide concedierea dvs.

In perioada de preaviz puteti sa va luati concediu medical, situație în care preavizul se va suspenda urmând a se relua la încetarea concediului medical.
Ultima modificare: Duminică, 29 Octombrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de ajutor sarlota sarlota Am fost data afara incepand cu data de 01.12.2009 Lucrez in domeniul farmaceutic. As putea sa mai stau daca intru in concediu medical? (vezi toată discuția)
Procedura desfiintare post la intoarcerea din concediu maternal loryb2011 loryb2011 Buna ziua, Doresc sa stiu care este procedura in cazul in care postul nu mai este valabil la intoarcerea din concediu maternal. Daca se ofera un alt post ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post petronela78_m petronela78_m Buna seara, Inainte cu 3 saptamani, am fost anuntata verbal ca postul meu se va desfiinta, iar un alt post nu au care sa-mi-l ofere si in plus nu se mai fac ... (vezi toată discuția)