avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am nevoie de ajutor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am nevoie de ajutor

Am fost data afara incepand cu data de 01.12.2009 Lucrez in domeniul farmaceutic.
As putea sa mai stau daca intru in concediu medical?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:51, 11 Noiembrie 2009
Concediul medical suspenda preavizul pe care presupun ca l-ati primit. Cand se va termina medicalul, veti mai efectua zilele restante de preaviz, si apoi va urma concedierea.
Deci da, puteti sa mai stati.
Astazi m-a pus sa-mi scriu cerere pentru desfacerea contractului desi ma da el afara. Este normal sau nu trebuia sa o scriu?
Nu trebuia. Daca vrea sa va concedieze, trebuie sa o faca urmand procedura legala si dvs sa va primiti drepturile.
Daca dvs cereti desfacerea contractului de munca, nu mai aveti dreptul la somaj si nici la salarii compensatorii.
Nu,nu este normal sa va ceara asa ceva . Daca nu ati scris cererea de demisie n-o faceti,daca ati scris-o este cam tarziu sa mai faceti ceva! Angajatorul va poate concedia prin desfiintarea postului acordandu-va 20 zile lucratoare preaviz,timp in care va puteti cauta de munca 4h/zi. Daca totusi ati facut cererea de demisie cu 01.12.2009 mai prelungiti agonia intrand in concediu medical pt a va cauta alt loc de munca. Succes!
Mai am o intrebare, ce inseamna salariile compensatorii si de unde sa fiu sigura ca el o sa imi plateasaca concediul medical? Imi dadea banii personal si banii din concediu medical tot asa se primesc?

Alte discuții în legătură

Daca lucrez la o firma care este in prag de faliment pot beneficia de somaj? popa larisa popa larisa lucrez la o firma particulara de 16 ani si acum nu mai merge este in prag de faliment si ne pune sa ne dam demisia e normal de ce nu avem drept de somaj atata ... (vezi toată discuția)
Compensarea in bani a co la incetarea raporturilor de munca. nobo nobo De maine intru in preaviz, 14 zile lucratoare, concediu nu mai pot lua, pentru ca este altcineva programat sa plece si as vrea sa stiu daca agajatorul are ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea postului,concedierea lory98 lory98 Sunt chemata la servici pentru a-mi semna demisia din partea angajatorului pe motiv ca se desfiinteaza postul.Momentan sunt in concediu de odihna trimisa ... (vezi toată discuția)