avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Câine care latră noaptea
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Câine care latră noaptea

Am un vecin de casă care are un câine de talie mare, un rotwailer Problema e ca pe la 3- 4 dimineaţa latră de trezește copii. Am încercat să vorbesc cu el,dar nu-l interesează. Știe cineva ce lege reglementează așa ceva sau ce solutie am??? Reclamație la Poliţia Locală, Poliţie???
Cel mai recent răspuns: christianstk , utilizator 11:19, 30 Octombrie 2017
Pentru inceput faceti o plangere la Politia locala in baza Legii 61/1991. Daca problema nu se rezolva astfe, inregistrati "concertul" si incercati sa gasiti macar un martor care a auzit si el latratul. Apoi il actionati in judecata cerand instantei sa il oblige sa inceteze.
Pacat de cainele neglijat care latra pentru ca nu a fost educat corect. Pentru el treaba s-ar putea sa se sfarseasca prost.
La curte, problema cu latratul patrupedelor este greu de solutionat,deoarece cei care inteleg sa aibe in gospodarie caini,ii iau tocmai cu scopul apararii proprietatii-respectiv sa atentioneze eventualii rau intentionati ca respectiva proprietate este aparata ,protejata de caine
Cainele se exprima si prezenta lui se evidentiaza si prin latrat
Specialistii precizeaza ca patrupedele canine detin anumite calitati dar si "lipsuri"
Cainele are auzul si mirosul foarte bune,dar vederea este scazuta
Este normal la casa,cainele sa latre ,in special noaptea cand nu distinge culori,forme,etc
Cel mai probabil Politia va va redirectiona catre Garda de Mediu, aceasta fiind institutia care se ocupa cu astfel de cazuri. Puteti depune o plangere online, se vor face cercetari, dar trebuie sa o completati cu datele personale complete de contact, inclusiv adresa dumneavoastra. Cele anonime sunt clasate.
Va recomand sa atasati la mailul pe care li-l trimiteti o inregistrare facuta noaptea ca proba impotriva vecinului. Din experienta va spun ca la prima vizita va primi un avertisment de care Garda va va instiinta si pe dumneavoastra prin e-mail. Daca situatia nu se schimba, reveniti cu acelasi numar de inregistrare si atunci va fi amendat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand te poate amenda politia pt latratul cainelui? Ale.xa Ale.xa Locuiesc la bloc in Bucuresti si in unele weekenduri am grija de cainele parintilor mei. Cand ei pleaca amandoi de acasa il aduc la mine in apartament. Am fost ... (vezi toată discuția)
Latrat de caine deranjant petrax petrax Buna ziua! deoarece am mai vazut niste intrebari referitoare la latratul cainilor care deranjeaza, as vrea sa va pun si eu o intrebare: daca pot fi amendata ... (vezi toată discuția)
Caini care deranjeaza cosminaneacsum cosminaneacsum Buna ziua! Locuim la curte, intr-un cartier din Bucuresti. Vecinii au 3 caini de talie mare,care fac foarte multa galagie, la orice ora din zi si din noapte. ... (vezi toată discuția)