avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cand te poate amenda politia pt latratul cainelui?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cand te poate amenda politia pt latratul cainelui?

Locuiesc la bloc in Bucuresti si in unele weekenduri am grija de cainele parintilor mei. Cand ei pleaca amandoi de acasa il aduc la mine in apartament. Am fost agresata verbal si acuzata de catre vecina mea de palier ca o deranjeaza latratul cainelui (asta desi nu are niciun perete comun cu apartamentul meu). Mentionez ca in zilele in care am grija de caine nu il las singur in apartament, deci stiu ca nu latra incat sa deranjeze pe cineva. Intrebarea este daca vecina cheama politia cum poate demonstra ca latra cainele meu excesiv? In momentul in care politia va suna la usa normal ca va latra, dar asta nu inseamna ca latra non stop. Ma vor amenda doar pt ca asa spune vecina?Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 29 Octombrie 2017
Ale.xa, utilizator
Cel mai recent răspuns: marijuan , utilizator 13:11, 11 Iulie 2023
Orice detinator de patruped canin,are obligatia sa realizeze minimum de instructaj/educatie animalului de companie,instructaj care consta in reguli impotriva latratului,accesului in anumite zone din casa,impotriva satisfacerii necesitatilor fiziologice in casa,etc
Incercati instruirea minima a animalului de companie
Restrictionati accesul animalului de companie in zona de acces in apartament de unde se presupune ca provin zgomotele generate de catre locatari
Vecina poate proba foarte usor latratul cainelui cu inregistrare audio sau cu martori
Problema cu amendatul este conditionata de mai multi facori-subiectivi si obiectivi,dar politistul pentru a scapa de o sesizare,poate aplica sanctiune pecuniara in temeiul disp L nr 61/1991 republicata,desi....nici politia nu detine baza tehnica si nici vecina nu poate proba ca latratul cainelui a depasit pragul fonic admis de 60-65 db...
Personal am fost pus in situatia cand eram deranjat de latratul cainelui aflat la 3 (!) etaje sub apartamentul meu. Am discutat cu proprietarul si a incetat sa-l mai lase singur acasa.
Zgomotele precum latratul cainilor si bass-ul din subwoofer sunt cele care se pot propaga cel mai departe intr-o bloc de locuinte.
Ca raspuns la intrebarea dumneavoastra, la prima vizita a echipajului veti primi probabil doar un avertisment, daca insa agentii doresc intr-adevar sa rezolve situatia, vor chestiona si alt vecini si va vor amenda daca acestia semneaza procesul verbal.
Va recomand o zgarda anti latrat, porneste de la 30 de lei si nu traumatizeaza patrupedul. Faptul ca un singur vecin se plange nu inseamna ca altii nu sunt deranjati, ci poate doar ca nu vor sa se complice cu un scandal la vedere.
Atat vecinul de sus cat si cel de jos detin caini care latra. Totusi vecina de palier este deranjata numai de latratul cainelui meu. Metionez ca este un caine de talie mica pe care nu il las singur si il atentionez in momentul in care incepe sa latre. In plus se intampla sa stea cainele la mine 2-3 zile odata la o luna. Nu cred ca este atat de deranjant si cred ca mai degraba vecina are ceva personal cu mine pt ca sunt nou mutata in bloc, spre deosebire de ceilalti vecini care detin caini. As vrea sa stiu ce pot face in cazul in care vecina mai bate la usa si ma agreseaza verbal?
Ai putea ori sa iti educi cainele - nu sunt obligati vecinii tai sa ii asculte latratul, ori sa renunti la el. O zgarda antilatrat costa 40 lei.
Vecina mea, ca sa imi intelegi supararea, lasa geamuriel deschise cand un caine nebun latra in serii de cate o ora.
Bunul simt sa inchida geamurile nu are, sa il suporte ea, ca e al ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand te poate amenda politia pt latratul cainelui? Ale.xa Ale.xa Locuiesc la bloc in Bucuresti si in unele weekenduri am grija de cainele parintilor mei. Cand ei pleaca amandoi de acasa mi-l aduc mie la apartament. Am fost ... (vezi toată discuția)
Detinere caine in apartament adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, sunt in urmatoarea situatie: detin un catie de talie mica in varsta de 13 ani in locuinta proprietate personala.Cainele nu este periculos dar la fel ... (vezi toată discuția)
Latratul cainelui (pe timpul zilei) vizcatalin vizcatalin Buna ziua. Am un caine ce are varsta de 3 luni jumatate. Il am deja de o luna si un pic. Cainele incepe sa latre doar cand este lasat singur acasa, pe ... (vezi toată discuția)