avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata contributie sanatate 2012 ANAF
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata contributie sanatate 2012 ANAF

Bună ziua,
Am primit de la ANAF o impunere pe 2012 conform căreia trebuie să plătesc o sumă destul de mare la CASS pentru venituri din investiții (vânzare de acțiuni) pe 2012. Am vândut acțiunile în martie 2012. Întrebarea mea este dacă se poate considera prescrisă datoria având în vedere faptul că banii mi-au intrat în cont în martie 2012, iar eu am primit decizia de impunere în octombrie 2017.
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: alma_g , utilizator 16:52, 30 Octombrie 2017
Datoriile contribuabililor catre stat se platesc pe 5 ani in urma fara a ase lua in calcul anul in curs. Pana la sfarsitul lui 2017 decizia de impunere este transmisa in termenul de 5 ani de catre ANAF.
@ alma_g

Nu este prescrisa suma respectiva.

Codul de procedura fiscala
ART. 215 începerea termenului de prescripție
(1) Dreptul organului de executare silită de a cere executarea silită a creanțelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naștere acest drept.
(2) Termenul de prescripție prevăzut la alin. (1) se aplică și creanțelor provenind din amenzi contravenționale.
Ultima modificare: Luni, 30 Octombrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Vă mulțumesc!
Vă mulțumesc pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass pentru chirii ghiurymax ghiurymax Unchiul meu a decedat în luna august,el realiza venituri dintr-o chirie din anul 2008 fiind cu toate plățile la zi pînă azi , pentru eliberarea unui ... (vezi toată discuția)
Datorii anaf din 2012 dsubti dsubti Buna ziua, in anul 2012 am fost ptr o foarte scurta perioada de timp broker de asigurari. Firma la care am lucrat ca si consultant mi-a dat fisa fiscala la ... (vezi toată discuția)
Prescriere creante fiscale Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen Buna ziua, Cum este cu termenul de prescriptie a creantelor fiscale? Daca am solicitat compensare dintr-o suma achitata in plus, dar nu s-a compensat in ... (vezi toată discuția)