avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită FILA CEC-COMPLECTATA GRESIT
Discuție deschisă în Executare silită

FILA CEC-COMPLECTATA GRESIT

buna ziua! va rog poate cineva sa ma ajute cu raspunsuri la cateva intrebari?
1.poate o firma sa emita un cec la o persoana fizica?
2.daca fila cec a fost complectata gresit intentionat, ce pot sa fac in cazul in care administratorul firmei nu vrea sa emita alta fila cec? a complectat cecul gresit sa fie refuzat la plata de banca
3.se poate face plangere penala ptr.inselaciune in baza acestei file cec?

mentionez ca fila are valuare de 130.000.ron,pot sa dovedesc reaua credinta?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Julea Stefan , Avocat 17:55, 14 Octombrie 2009
va rog poate cineva sa ma ajute??????????
In cazul in care discutam despre o fila CEC, in cazul in care aceasta este introdusa la plata si nu exista disponibil se declanseaza urmatoarele :
= firma emitenta intra in Centrala Incidentelor de Plati gestionata de BNR
= se retrag filele CEC emise catre firma de catre banca emitenta
= firma intra in interdictie de a emite file CEC pentru 12 luni
= banca sesizeaza organele de cercetare penala care deschid dosar penal pentru inselaciune cu fila CEC

Daca este vorba de un bilet la ordin (acesta nefiind un instrument de plata ci o promisiune de plata) avem de-a face doar cu o cauza comerciala, dvs. putand promova o actiune in pretentii.
Daca biletul la ordin ar fi fost completat corect, il putetati pune in executare fara a mai fi nevoie de o hotarare judecatoreasca.

In alta ordine de idei ceea ce spuneti dvs. pare a fi o noua metoda de "tepe". Puteti inainta o plangere penala pentru inselaciune. Daca, in urma verificarilor, se ajunge la concluzia ca emitentul greseste - in general - la completarea acestor bilete la ordin, va fi declansata urmarirea penala pentru inselaciune in conventii.

In ceea ce priveste recuperarea debitului, tare mi-e teama ca - daca nu luati masuri urgente - veti ramane fara bani. Poate deja e prea tarziu.
multumesc
este o fila cec emisa de o firma la o persoana fizica,lasata drept garantie.eu am mai multe procese cu aceasta firma si cu administratorul ca persoana fizica.i-am pus poprire pe conturi in baza unei hotarari judecatoresti,iar administratorul mi-a dat fila cec in contul datoriei pe o perioada de 2 luni.eu ar trebui sa suspend executarea iar el mi-a dat fila cec completata gresit,normal ca nu am suspendat nimic.fila cec are data emiteri08.10.2009 oare peste 2 luni mai este valabil cecul??????
fila cec trebuie introdusa in termen de maxim 3 zile parca de la emitere. in caz contrar banca nu o mai primeste. Va recomand ca luni sa va prezentati la banca pentru lamuriri.
In alta ordine de idei, pentru a avea titlu de "garantie" fila CEC nu se completeaza la data emiterii si se face un proces verbal de lasare in garantie.
buna ziua! am fost la banca si mi-a spus ca ei primesc fila cec dar sar putea ca banca platitoare sa o refuze la plata motivand ca nu e bine completata.
ce sa inteleg?? este sau nu inselaciune? administratorul face afaceri de milioane de euro si nu stie sa scrie o fila cec?? mentionez ca am si o conventie la notariat in care administratorul recunoaste ca fila cec este data drept garantie si data scadenta este 2 decembrie 2009.
cum ma sfatuiti sa fac??
multumesc

Alte discuții în legătură

File cec garantie Nafets Nafets Am o firma de prestari servicii si in contractele cu furnizori emit file CEC in alb cu titlul de garantie pe care furnizorii le pot folosi respectand anumite ... (vezi toată discuția)
Cec garantie la contract de mandat HoreaO HoreaO Am incheiat un contract de reprezentanta cu un producator, urmand sa primesc un stoc de marfa. Pentru garantarea stocului, am depus garantie o fila CEC in alb. ... (vezi toată discuția)
Fila cec introdusa la plata dupa intrarea societatii emitente in insolventa. 200360PIM 200360PIM Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema ; SC X SRL lasa ca garantie lui SC Y SA pentru materiale furnizate o fila CEC in alb , urmand ca Y sa ... (vezi toată discuția)