Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Se poate primi somaj dupa ce am terminat perioada de proba de 3 luni de zile?

Buna ziua!As dori sa aflu daca ma pot inscrie pentru a primi somaj in cazul in care am lucrat 3 luni de zile (perioada de proba) intr-un anumit loc si dupa aceasta perioada angajatorul nu mi-a mai prelungit contractul. Mentionez ca anterior am lucrat 5 ani de zile pentru alt angajator. Va multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:13, 8 Noiembrie 2017
Buna seara,
Daca vi s-a incetat CIM in perioada de proba conform art 31 alin 3 CM si aveti un stagiu de cotizare (vechime) de 12 luni in ultimele 24 luni, atunci beneficiati de indemnizatie de somaj.
E necesar sa nu fi beneficiat de somaj in aceasta perioada.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Noiembrie 2017
Florin Cioca, Consilier juridic
Daca nu vi s-a mai prelungit durata c.i.m., atunci c.i.m. a incetat in baza art.56 alin.1 lit.i C.mun. , situatie care va indreptateste sa beneficiati de somaj daca indepliniti si celelalte conditii prevazute de Legea 76/2002.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de somaj adrian_chivu2001 adrian_chivu2001 Buna ziua Am semnat un contract de munca pe o perioada determinata in data de 18 decembrie 2014 cu o societate ,urmand sa incep raporturile de munca cu data ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa indemnizatie de cresterea a copilului delphiro delphiro Sotia mea a lucrat 3 ani, dupa care a beneficiat de 6 luni se somaj, iar dupa aceea a lucrat 6 luni pe perioada determinata. In ultima zi din cadrul perioadei ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj alina888 alina888 Buna ziua, Am fost angajata pe o perioada de sapte ani la o companie,dupa cere mi-am incetat activitatea contractului individual de munca cu art.55 ... (vezi toată discuția)