avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contestatie dispozitie primar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contestatie dispozitie primar

termenul contestatiei? poate fi numit o persoana prin dispozitie de primar care -l obliga sa preia sarcini de serviciu intr-un domeniu in care nu are nici o pregatire profesionala? caz concret: administratorul public este numit ca persoana sa transmita date la ITM, cand aceasta nu are cunostinte de resurse umane , nici nu cunoaste REVISAL?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:37, 11 Mai 2018
Si daca nu are cunostinte nu poate s-o faca ?

Legea nu prevede o anumita calitate a persoanei nominalizate pentru intocmirea, completarea și transmiterea datelor în registrul privat.

Termenul de contestatie este de 45 de zile de la data comunicarii deciziei in cauza.

conform cod COR referentul sau inspectorul de resurse umane trebuie sa aiba studii de specialitate sau cel putin curs absolvit REVISAL. 2, Oricine poate sa manevreze date cu caracter personal? venit, CNP etc? atunci cum stam protectia datelor personale? 3. transmiere eronata de date la ITM, cine raspunde?
De unde ati dedus dvs asa ceva ?

Ati cititi bineHG 500/2011 si Ordinul 1018/2011 ? Daca da, unde scrie ca persoana nominaizata pentru intocmirea, completarea și transmiterea datelor în registrul privat/public trebuie sa aiba o anumita calitate ?

Pentru transmiterea de date eronate raspunde angajatorul care apoi se poate indrepta impotriva salariatului care a gresit.
interesant, atunci pentru ce cere ITM-ul imputernicire din partea primarului? Sau din dispozitie de primar se poate cere orice, indiferent ca nu apare in fisa postului? Sau la primarii mici fiecare face cum isi taie capul, numai cand apare CC atunci ia foc toti?
1. Intocmirea, completarea și transmiterea datelor în registrul privat/public se realizează de către una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisă de către angajatori persoane fizice sau persoane juridice de drept privat, de către persoanele care au aceste atribuții stabilite prin fișa postului, în cazul instituțiilor/autorităților publice, și de către prestatorii de astfel de servicii.

2. Printre documentele solicitate de catre inspectorii ITM cand vin in control se numara si Decizia de numire pentru persoana desemnata sa completeze si sa transmita Registrul General de evidenta a salariatilor (Revisal).

Alte discuții în legătură

Revisal camicami camicami Cat de important este sa apelam la o persoana calificata in resurse umane incepand cu 01.08.2011 , chiar daca HG.500/2011 nu mai prevede acest lucru ca fiind ... (vezi toată discuția)
Obligativitate curs inspector resurse umane miruna82 miruna82 Buna seara. As avea urmatoare intrebare: este obligatoriu ca persoana care se ocupa de organizarea si tinerea contabilitatii unei societati comerciale sa ... (vezi toată discuția)
E obligatorie certificarea ca inspector resurse umane pentru persoana care opereaza in revisal? carmenbn carmenbn Persoana care opereaza in REVISAL trebuie sa fie un angajat numit prin decizie scrisa sau un tert cu care firma are incheiat un contract.E obligatoriu ca ... (vezi toată discuția)