avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general REVISAL
Discuție deschisă în Contabilitate în general

REVISAL

Cat de important este sa apelam la o persoana calificata in resurse umane incepand cu 01.08.2011 , chiar daca HG.500/2011 nu mai prevede acest lucru ca fiind obligatoriu ?
Putem sa ne descurcam singuri,astfel incat sa nu avem probleme cu ITM-ul.
Care sunt competentele unui inspector de resurse umane ? (atributiuni,documente ce trebuie intocmite obligatoriu ) pe care numai o persoana cu aceasta calificare le poate face ?
Cel mai recent răspuns: camicami , utilizator 00:53, 3 Iunie 2011
O persoana care are aceasta calificare se presupune ca are cunostinte temeinice in ceea ce priveste legislatia muncii.
Ok.Asta este de la sine inteles.Cu toate acestea,intrebarea este : de ce au renuntat la aceasta cerinta in HG.500/2011 fata de cum se prevedea initial in Proiect ?
Vreau sa stiu exact ce trebuie sa stie si sa intocmeasca persoana care se ocupa de problemele legate de personalul salariat al unei societati, conform noii legislatii 2011. Putem face asta daca nu avem calificare in resurse umane sau nu ?
camicami,,, unde ai vazut in HG 500 ca nu se mai cere ca cel care intocmeste si transmite REVISAL sa nu fie calificat in resurse umane ? mai citeste cu atentie si in special la art. 2 ( al. 5 la 11 .).. mai ales 11 : procedura si actele pe care angajatorii sunt obligati sa le prezinte la ITM pentru obtinerea parolei se stabilesc prin ordin al ministrului muncii.... deci urmeaza Ordinul si acolo sa vezi ce se zice ...nu am scapat asa usor... Nu se justifica legal si nici moral-dupa parerea mea- ca la acest Revisal sa se complice atata toata treaba.. .pentru ca sunt situatii cand nu se transmite nimic la un SRL cu 1 sau 2 salariati, deoarece nu sunt modificari, poate 5 ani chiar.(daca are salariul mai mare fata de cel minim pe economie )Si atunci dece sa fac contract cu un SRL specializat care sa-mi ia banii degeaba pentru nici-o transmitere... Si apoi chestia cu Legea 677/2001 cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.... este iar o gogomanie,,, . In comparatie cu D 112 se da prea multa importanta la Revisal. Dupa cum stiti deja D 112 este mai complexa si mai importanta pentru toti, si nu au mai dat HG sau OUG ca sa fie completat numai de cei cu calificari la nu stiu ce Oxford,,, iar cu privire la Legea 677/2001 la pagina 3 apare scris din program : numar de operator de date cu caracter personal 759. Cred ca este numarul atribuit MFP -ANAF-, pentru toti cei care transmit D 112. Sa credem ca si Ministerul Muncii ne va atribui prin programul lor de REVISAL un numar de operator de date.... ca doar nu o sa ne aloce la fiecare angajator cate un numar... ? Sa ateptam Ordinul MM sa vedem ce noutati vor mai fi....
Art.2 alin.(5). din Proiect,vis a vis de Art.2 alin.(5) din HG.500/2011

In PROIECT scria : " completarea si transmiterea registrului se fac de persoane nominalizate prin decizie scrisa de catre angajator,care detin calificare (specializare ) in domeniul resurselor umane si cunostinte de operare a calculatorului.

In HG.500 scrie : " completarea si transmiterea registrului se fac de catre una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisa de catre angajator "
Observ ca s-a eliminat partea cu " persoane care detin calificare in resurse umane "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revisal 2011 carmenghe carmenghe Daca am studii economice superioare, mai trebuie sa urmez un curs de specializare resurse umane? (vezi toată discuția)
Revisal si evidenta contabila-caen diferit? ContSters114133 ContSters114133 un economist care nu este membru cecar,poate innfinta o intreprinedre individuala ,pentru a putea tine evidenta contabila firmelor cu cifra de afaceri mai mica ... (vezi toată discuția)
Intrebare pt inspectorii de munca padicam padicam De la 1 august trebuie ca persoana care sa ocupa de resurse umane sa aiba decizie de numire de la director si sa aiba atestat de ihr. E obligatoriu ca si in ... (vezi toată discuția)