in iunie am comis un accident rutier , am adormit la volan si am iesit in decor,pasagerul suferind fractura deschisa la mana stinga ce necesita ingrijiri medicale peste 90 de zile.
Victima nu a depus plangere penala iar la politie in declaratia ce i s-a luat imediat dupa accident a mentionat ca nu are pretentii penale ci doar la despagubire de la asigurator.Cerificatul medicolegal este de 120 de zile.
Intrebarea mea este daca in acest caz procesul penal se va inchide sau va continua si care sunt urmarile pentru mine.Va multumesc !
Plangerea prealabila duce la punerea in miscare a actiunii penale.Ea trebuie depusa in termen de 3 luni de cand persoana vatamata a luat la cunostinta de savarsirea faptei.
Altminteri, cauza este clasata, din cauza lipsei plangerii prealabile.
Am inteles ca si politia imi va acorda o ,,pedeapsa'' dupa clasarea dosarului.Aveti idee in ce consta aceasta ,,pedeapsa'' ?Va multumesc inca odata pentru raspunsurile date!
ART. 103 oug 195/2002
(1) *) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule şi tractoare agricole sau forestiere se dispune:
a) pentru o perioadă de 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere a săvârşit contravenţii care cumulează 15 puncte de penalizare;
b) pentru o perioadă de 60 de zile, dacă titularul permisului de conducere cumulează din nou cel puţin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
#M18 c) ***) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus clasarea, renunţarea la urmărirea penală, renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce.
.............................................