avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... recuperare permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

recuperare permis de conducere

Am avut permisul suspendat pe o perioada de 90 de zile pentru neacordare de prioritate si vatamare corporala din culpa.
Am primit o dovada inlocuitoare pentru 15 zile, pe care am prelungit-o la fiecare 30 de zile timp de 8 luni, deoarece desi partile vatamate nu au depus plangere penala impotriva mea, parchetul nu mi-a solutionat cauza din motive administrative (lipsa personal).
Intr-un final am primit ordonata de clasare a cauzei avand ca obiect infractiunea de vatamare corporala din culpa prev de art.196, alin 2.3 si 4 Cod Penal si in conformitate cu prevederile art.219 alin (2) din Regulamentul de aplicare a OUG nr.195/2002 privind circulatia pe drumumurile publice, am solicitat restituirea permisului de conducere, iar ofiterul de politie caruia m-am adresat la Politia Rutiera mi-a spus ca degeaba depun solicitare, deorece nu voi putea intra in posesia permisului decat dupa trecerea celor 90 de zile de suspendare.
Este corect sa nu pot solicita restituirea permisului de conducere din moment ce fapta s-a clasat ?
ART. 103 OUG 195/2002
(1) *) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule şi tractoare agricole sau forestiere se dispune:
a) pentru o perioadă de 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere a săvârşit contravenţii care cumulează 15 puncte de penalizare;
b) pentru o perioadă de 60 de zile, dacă titularul permisului de conducere cumulează din nou cel puţin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
#M18
c) ***) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus clasarea, renunţarea la urmărirea penală, renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce.
#M5
(1^1) ***) În situaţia prevăzută la alin. (1) lit. c), suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se dispune de către şeful poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta.
...........................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Remorca neînmatriculată - dosar penal Cosminbar Cosminbar Buna seara. Am fost prins în noiembrie 2016 tractând o remorca neînmatriculată pe un drum comunal. S-a întocmit dosar penal, parchetul a dat NUP, ... (vezi toată discuția)
Accident rutier pe trecerea de pietoni ecks ecks Buna ziua, pe data de 06.12.2017 am fost implicat intr-un accident rutier pe trecerea de pietoni soldat cu vatamare corporala usoara din culpa( victima a avut ... (vezi toată discuția)
Accident rutier costel_gr2013 costel_gr2013 daca procurorul claseaza cauza fara a specifica ca se suspenda permisul de conducere ,politia mai are dreptul de al suspenda? (vezi toată discuția)