avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Grad de rudenie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Grad de rudenie

Soacra mea ce grad de rudenie e cu mine
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:39, 23 Noiembrie 2017
Buna ziua,
Nu e ruda e afin de gradul 2
Rudele sunt de sange, afinii sunt prin alianta
Ultima modificare: Miercuri, 22 Noiembrie 2017
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Nu va e ruda, va e afin ( inrudire prin alianta) de gradul 1 .

"Afinii sunt rudele unui soţ, cu celălalt soţ.

Afinitatea este o legătură juridică "de rudenie" (impropriu spus, pentru că afinii nu sunt rude) derivată din căsătorie; este un fel de "înrudire" prin alianţă între rudele unui soţ şi celălalt soţ. Ca atare, nu putem extinde afinitatea dincolo de celălalt soţ, deci rudele unui soţ cu rudele celuilalt soţ nu sunt afini şi nu au nicio legătură de rudenie sau de afinitate din punct de vedere juridic.

Reţinem astfel că deşi, popular, se consideră "cuscrii" (părinţii soţilor) ca fiind rude, în realitate aceştia nu sunt nici rude, nici afini. Afini sunt, de exemplu, părinţii unui soţ, cu celălalt soţ.

Gradul afinilor este acelaşi cu gradul de rudenie al rudelor soţului faţă de soţ. De exemplu, fraţii sunt rude de gradul II, deci fratele unui soţ este afin de gradul II cu celălalt soţ."

editat- de ce de gradul 2, @Kiritescu?
Ultima modificare: Joi, 23 Noiembrie 2017
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grade de rudenie intre cumnati danabra danabra ce grad de rudenie este intre sotul meu si sotul surorii mele, la fel si intre sotul meu si parintii mei (vezi toată discuția)
Afini de gradul ii Emil P Emil P Buna ziua! Va rog sa-mi transmiteti daca eu sunt afin sau ruda pana la gradul II inclusiv cu sotia fratelui sotiei mele. De asemenea ma intereseaza ... (vezi toată discuția)
Notiunea de "afin" OvidiuRosca OvidiuRosca Va rog sa-mi spuneti care este sensul juridic al termenului \"afin\". Ma intereseaza in primul rand sa stiu daca nasul de casatorie este afin cu finul sau, in ... (vezi toată discuția)