avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratia 600
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratia 600

Buna ziua,
Am primit o notificare privind nedepunerea in termen a declaratiei privind venitul asigurat in sistemul public de pensii.
Este prima oara cand aud de prostia asta!
Va scriu mai jos exact textul notificarii:
Potrivit evidentelor noastre, ati realizat venituri din proprietate intelectuala si aveati obligatia depunerii formularului 600 pentru perioada 2015 .
Eu am lucrat in 2015 si am inteles ca daca ai contract de munca nu trebuie sa completezi acest formular.
Doresc sa stiu daca trebuie sa-l completez si sa-l depun si cum il completez.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: dana4max , utilizator 11:31, 24 Noiembrie 2017
Din acel an (asa cum este si in prezent) nu mai conta daca aveati sau nu in alta pare un contract de munca valabil si trebuia sa fi depus acea declaratie 600 si sa platiti contributia la pensie pentru acele venituri. Va rog sa cititi si informatiile de la adresa [ link extern ] /
Nu inteleg din linkul extern cum se completeaza !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti la adresa urmatoare modelul de declaratie care era valabil atunci si, tot acolo, sunt si instructiunile de completare [ link extern ]
Cititi despre aceasta declaratie 600 si vedeti daca nu cumva ar fi trebuit sa o depuneti si in anii urmatori. Modelul pentru acesti ani intre timp s-a mai schimbat fata de cel pentru 2015.
Inca o intrebare! De unde iau sumele?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 221? lilyanna lilyanna sunt traducator autorizat. depun 221 sau 220? multumesc pentru raspuns (vezi toată discuția)
Declaratie 230 dianamitru dianamitru Cine imi poate explica care e faza cu imputernicitul? Cine pe cine imputerniceste si de ce? Daca deja am completat declaratia model vechi trebuie sa o mai ... (vezi toată discuția)
Formularul 600 Misulescu Misulescu As dori sa aflu daca persoanele fizice autorizate care realizeaza venituri la norma si sunt si angajate cu contract de munca cu durata nedeterminata , trebuie ... (vezi toată discuția)