avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional - contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional - contract de munca

Buna ziua,

Incheierea unui act aditional se face inainte de producerea efectelor. Dar in actul aditional pot sa mentionez ca isi produce efectele incepand cu prima zi din luna chiar daca aceasta este o zi de sambata sau duminica? Sau trebuie sa mentionez ca isi produce efectele incepand cu prima zi lucratoare a lunii. (exemplu luna decembrie 2017, inregistrez in revisal cel tarziu in 29 noiembrie cu producere efecte 01,12,2017 sau cu producere efecte din 04,12,2017)?

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:54, 30 Noiembrie 2017
Orice modificare a unuia dintre elementele c.i.m. in timpul executarii acestuia impune incheierea unui act aditional la contract, anterior producerii modificarii,

Data producerii efectelor unui act juridic poate fi o zi lucratoare sau o zi nelucratoare.

Transmiterea in REVISAL in data de 29.11.2017 inseamna ca actul poate avea ca data de producere efecte orice zi incepand cu data de 30.11.2017.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent - cim perioada determinata care expira duminica cioc natalia cioc natalia Buna ziua, Va rog mult de tot sa ma lamuriti in urmatoarea problema: am un cim care expira duminica, si doresc sa-i fac prelungire. Cum se opereaza in ... (vezi toată discuția)
Data aditional cim Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Buna ziua! Ce data ar trebui sa aiba un aditional modificare salariu incepand cu data de 01.04.2018? Stiu ca dupa HG 905 se transmite in revisal in 20 de zile ... (vezi toată discuția)
Prelungirea contractului de munca Oanalaura1 Oanalaura1 Buna ziua, Contractul meu pe perioada determinata expira la data de 30/octombrie. Am fost anuntata prin intermediul unui e-mail ca va fi prelungit insa nu ... (vezi toată discuția)