avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... URGENT - CIM PERIOADA DETERMINATA CARE EXPIRA DUMINICA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

URGENT - CIM PERIOADA DETERMINATA CARE EXPIRA DUMINICA

Buna ziua,
Va rog mult de tot sa ma lamuriti in urmatoarea problema:
am un cim care expira duminica, si doresc sa-i fac prelungire. Cum se opereaza in Revisal? Operez incetarea duminica, pe 3 iunie, si tot duminica ii trimit prelungire CIM incepand cu data de 4 iunie in revisal? (HG 500 spune ca decizia de incetare se trimite in ziua cand inceteaza, iar noul cim cu o zi inainte de ineceperea activitatii). Cum trebuie sa fac tinand cont de faptul ca sambata si duminica sunt zile nelucratoare?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: NICULIN , utilizator 18:32, 19 August 2015
Eu am procedat asa cum sugerati dvs. si nu am avut probleme la control ITM.
Si 4 iunie este declarata sarbatoare.
Incetarea opereaza la data expirarii. Daca se doreste prelungire aceasta trebuie facuta cu ziua expirarii, pentru continuitate/legatura, altfel va trebui sa faceti contract nou.
@ cioc natalia

1. Daca c.i.m. expira duminica , prelungirea duratei se face tot cu data de duminica .. in acest caz, nu se face incetare si un nou c.i.m. .. se face act aditional la c.i.m. prin care se prelungeste durata c.i.m.

2. Daca va uitati BINE in HG nr.500/2011 termenul pentru completarea si transmiterea REVISAl-ului, in acest caz, este de 19 zile lucratoare de la data intervenirii modificarii.
Inainte de data expirarii CIM, eventual astazi, faceti act aditional de prelungire a duratei contractului individual de munca pentru perioada ce se va negocia de parti.Transmiterea la ITM se face ca la orice modificare de contract Daca ultima zi de lucru mentionata in contract este 03.04.2012 , pentru a asigura continuitate acestuia ,prelungirea se face cu data de
04.06.2012.Actul aditional poate fi semnat si datat astazi
art 4 di hg 500 din 2012
2) Orice modificare a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)—g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare 5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin.
codul muncii republicat
art 17 , al 5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii
georgettegan a scris:

....Daca ultima zi de lucru mentionata in contract este 03.04.2012 , pentru a asigura continuitate acestuia ,prelungirea se face cu data de 04.06.2012......



In data de 04.06.2012 c.i.m. este incetat de drept , potrivit art.56 alin.1 lit.i C.mun. .. asadar, nu mai are ce prelunfgi cu aceasta data ..

Alte discuții în legătură

Data incetare cim Michaela_D Michaela_D Buna ziua, Daca data incetare ptr cim determinat este intr-o zi nelucratoare, se inceteaza in ziua respectiva nelucratoare sau in prima zi lucratoare. Si ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca cu perioada determinata. mariusf09 mariusf09 Buna ziua, Ce documente trebuie intocmite pentru un angajat al carui contract de munca expira in 15.05.2014. Contractul de munca a fost incheiat cu perioada ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract pe perioada determinata i.mircea i.mircea Buna ziua, Avem un angajat cu contract pe perioada determinata de 3 luni, acum pe 9 iulie ii expira perioada, insa administratorul doreste prelungirea ... (vezi toată discuția)