avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data pensionare

Tatal meu implineste 57 de ani in luna aceasta.Are 39 de ani vechime totala in munca din care 7 ani grupa I si 23 ani grupa II.Cand poate iesi la pensie?
Va multumesc si o seara buna!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:57, 12 Octombrie 2009
Date generale: Un barbat nascut in octombrie 1952 poate beneficia de pensie pentru limita de varsta atunci cand implineste 65 de ani; stagiul complet de cotizare este de 35 de ani iar stagiul minim este de 15 ani.

Stagiul de cotizare: Stagiului realizat de tatal dvs. de 39 de ani i se adauga 9 ani si 2 luni stagiu aferent activitatii desfasurate in grupe de munca, rezultand un stagiu total de 48 de ani si 2 luni. Conditia referitoare la realizarea stagiului de cotizare este indeplinita pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta, de pensie anticipata si de pensie anticipata partiala.

Varsta standard de pensionare: Pentru activitatea desfasurata in grupa I si II de munca, tatal dvs. are dreptul la reducerea varstei standard de pensionare cu 7 ani, pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta.

Tatal dvs. poate beneficia de pensie pentru limita de varsta la anul, cand implineste 58 de ani iar de pensie anticipata cand va implini 60 de ani (dar atunci va beneficia, deja, de cealalta categorie de pensie)

La multi ani si multa sanatate tatalui dvs.! :)

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata? loredanaelena loredanaelena buna seara va rog sa-mi spuneti daca un barbat nascut la 12.07.1952 si care are vechime totala in munca de 38 ani 8 luni si 27 zile ,cu grupa a II-a 15 ani 8 ... (vezi toată discuția)
Pensie pt d-nul ioan bodo gabriella bodo gabriella numele meu este Ioan, am 59 de ani impliniti anul acesta. Am 39 de ani vechime in campul muncii din care: 3 ani, 11 luni, 15 zile grupa 1; 10 ani, 1 luna si ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata ContSters42179 ContSters42179 Pe \"Legislatia muncii.ro\" a aparut editorialul din care redau un citat : La implinirea varstei standard de pensionare [b]sau, dupa caz, la implinirea ... (vezi toată discuția)