avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Clasare dosar accident rutier. Reținere permis sau ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Clasare dosar accident rutier. Reținere permis sau Nu???

In urma cu 20 luni am provocat un accident rutier soldat cu 2 victime cu îngrijiri medicale de 150 respectiv 200 zile. Victimele si-au retras plângerile si dosarul s.a clasat după 19 luni de la producerea accidentului. Eu am avut dovada de circulatie lunar. Nu a fost decât neatenție la volan...fara alcool, interesctii, linie continuă etc. Imi va restitui permisul sau il poate retine pt 90 zile???
Cel mai recent răspuns: crysstyan33 , utilizator 07:42, 11 Noiembrie 2022
Permisul dvs va fi retinut 90 zile
Gheorghe Florin a scris:

Permisul dvs va fi retinut 90 zile

Permisul nu va fi retinut nici.o zi! L.am primit. Motivul: legea spuna ca daca accidentul a fost produs in urma cu mai mult de 18 luni- nu se retine permisul.
Disipozitiile legale astea sunt, daca vi s-a restituit, probabil nu ati incalcat nicio regula de circulatie care sa prevada suspendarea exercitarii dreptului de a conduce.
ART. 103 OUG195/2002
(1) *) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule şi tractoare agricole sau forestiere se dispune:
a) pentru o perioadă de 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere a săvârşit contravenţii care cumulează 15 puncte de penalizare;
b) pentru o perioadă de 60 de zile, dacă titularul permisului de conducere cumulează din nou cel puţin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
#M18
c) ***) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus clasarea, renunţarea la urmărirea penală, renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce.
#M5
(1^1) ***) În situaţia prevăzută la alin. (1) lit. c), suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se dispune de către şeful poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta.
.................................
Ultima modificare: Miercuri, 20 Decembrie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Bună ziua .Pe 29 septembrie 2022 am avut un accident cu victime ,pe 1 noiembrie sa clasat dosarul primesc permisul auto înapoi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victime, dosar penal clasat. pot rămâne fără permis 90 de zile? Supita Supita Buna ziua! Am si eu o intrebare! In urma unui accident rutier cu victime dosarul se claseaza. Pot ramane fara permis 90 de zile? Acum merg cu dovada (vezi toată discuția)
Accident rutier pe trecerea de pietoni ecks ecks Buna ziua, pe data de 06.12.2017 am fost implicat intr-un accident rutier pe trecerea de pietoni soldat cu vatamare corporala usoara din culpa( victima a avut ... (vezi toată discuția)
Remorca neînmatriculată - dosar penal Cosminbar Cosminbar Buna seara. Am fost prins în noiembrie 2016 tractând o remorca neînmatriculată pe un drum comunal. S-a întocmit dosar penal, parchetul a dat NUP, ... (vezi toată discuția)