avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Remorca neînmatriculată - dosar penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Remorca neînmatriculată - dosar penal

Buna seara.
Am fost prins în noiembrie 2016 tractând o remorca neînmatriculată pe un drum comunal. S-a întocmit dosar penal, parchetul a dat NUP, judecătoria a confirmat pe 9.05.2017.
Am fost la poliția rutieră sa vad ce fac cu permisul și mi-au spus sa-l predau -mi-au trimis adresa sa-l predau în noiembrie 2016 dar n-am primit - l-am predat, fara drept de circulație pe 16.05.2017.
Încă aștept să primesc de la judecătoria sentința....
Întrebarea este, ce de întâmplă acum? Cât poate sa-mi suspende peemisul?
Cosminbar a scris:
Cât poate sa-mi suspende peemisul?

Conform codului rutier, respectiv OUG 195 / 2002.
ART. 103 OUG 195/2002
(1) *) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule şi tractoare agricole sau forestiere se dispune:
a) pentru o perioadă de 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere a săvârşit contravenţii care cumulează 15 puncte de penalizare;
b) pentru o perioadă de 60 de zile, dacă titularul permisului de conducere cumulează din nou cel puţin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
#M18
c) ***) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus clasarea, renunţarea la urmărirea penală, renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce.
#M5
(1^1) ***) În situaţia prevăzută la alin. (1) lit. c), suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se dispune de către şeful poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta.
......................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare permis de conducere Grumpy Grinch Grumpy Grinch Am avut permisul suspendat pe o perioada de 90 de zile pentru neacordare de prioritate si vatamare corporala din culpa. Am primit o dovada inlocuitoare pentru ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime, dosar penal clasat. pot rămâne fără permis 90 de zile? Supita Supita Buna ziua! Am si eu o intrebare! In urma unui accident rutier cu victime dosarul se claseaza. Pot ramane fara permis 90 de zile? Acum merg cu dovada (vezi toată discuția)
Clasare dosar accident rutier. reținere permis sau nu??? Laura634142 Laura634142 In urma cu 20 luni am provocat un accident rutier soldat cu 2 victime cu îngrijiri medicale de 150 respectiv 200 zile. Victimele si-au retras plângerile si ... (vezi toată discuția)