avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Parasire Romania cu Carte de identitate provizorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Parasire Romania cu Carte de identitate provizorie

Buna ziua.Ma aflu intr-o situatie putin delicata.Sunt cetatean roman cu rezidenta in Belgia.Actele romanesti imi sunt expirate.Casatorita si divortata in Belgia.Iam facut mamei procuri pt ami face inscrierea de mentiuni a căsătoriei si divortului in romania cat si procura pt eliberarea unui nou act de identitate si un nou certificat de nastere (cel care lam avut a fost retinut de autoritatile din Belgia cand sa efectuat casatoria). Problema este ca trebuie sa ajung in Romania la nunta fratelui meu,am luat deja biletul de avion cu mult timp inainte ,cu plecare in 2/01/18 si intoarcere pe 16/01/18. Cei de la primarie mi-au spus telefonic ca inscrierea de mențiuni a divortului poate dura si 2 luni pt ca trebuie aprobare de la Bucuresti.
Intrebare: in cazul in care plec in Ro si actele nu sunt gata pana la data cand trebuie sa plec ,primaria municipiului imi poate elibera o carte de identitate provizorie?Pot sa calatoresc cu aceasta carte provizorie cu avionul pt a ma intoarce in Belgia avand deja biletul de avion luat??
Am si carte de identitate de Belgia,dar la nationalitate scrie Româncă.Vreau sa stiu daca se poate,pt ca nu vreau sa risc sa raman blocata in Ro pana la finalizarea actelor,deoarece am si doi copii care vor ramane cu fostul sot in cazul in care plec,si nu pot risca nici sa imi pierd serviciul.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Decembrie 2017
AlinaCostin31, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:51, 17 Decembrie 2017
Aveati 15 zile de la divort sa solicitati inscrierea mentiunii dupa care o noua carte de identitate. Asa se intampla cand neglijezi ce e important. Nu puteti calatori cu CIP(carte provizorie). Eventual solicitati un CIP pe motivul lipsa certificat de casatorie ori dovada adresei de domiciliu, pe baza caruia solicitati un pasaport la urgenta. Altfel, de intrat intrati in tara dar nu mai iesiti prea curand. Si depuneti neaparat actele de divort, daca tot veniti in tara. O imputerniciti pe mama pentru ridicarea unui nou certificat de casatorie pe care sa fie inscrisa mentiunea de divort. Pentru copilasi aveti certificate de nastere romanesti ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin romanesc gina1978 gina1978 buna,eu sunt casatorita in italia cu un italian si am o fetita.Am buletinul expirat,vreau sa merg de sarbatori sa il reinnoiesc.Am certificat de casatorie ... (vezi toată discuția)
Inscriere casatorie si divort in romania cristiancosmin cristiancosmin buna. am o problema si sper sa ma puteti ajuta. eu locuiesc din 2002 in spania. m-am casatorit in barcelona cu o spaniola in 2003 si m-am divortat in 2010 dar ... (vezi toată discuția)
Divortata in ro,fara sa fac schimbarea numelui///casatorie in alta tara... patri11 patri11 sunt divortata de multi ani,sentinta estipuleaza schimbarea numelui,dar n-am facut-o pana acum;e posibila casatoria in alta tara,avand in vedere ca iau numele ... (vezi toată discuția)