avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Test de paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Test de paternitate

Buna ziua,numele meu este George Albeanu.
Am si eu o mica intrebare, acum ceva timp am fost cu o fata, am stat impreuna si am intretinut relatii sexuale. Tipa mi a spus ca nu e nicio problema daca facem sex neprotejati fiindca ea foloseste masuri contraceptive. Toate bune si frumoase, pana intr-o zi cand tipa mi a dat vestea ca e gravida. Avand in vedere ca suntem amandoi tineri, eu nu am dorit ca acel copil sa se nasca si am sugerat avortul, de mai multe ori. Ea nu a vrut sa ma asculte, a decis de capul ei ca vrea sa pastreze copilul si a plecat din locul in care stateam iar relatia noastra a luat sfarsit. Copilul s-a nascut, fata a trecut copilul pe numele ei, eu nu am fost chemat sa declar cum ca as fi tatal. Intrebarea mea este, daca eu nu sunt trecut ca tata in certificatul de nastere si copilul e pe numele fetei, ar putea sa ma dea in judecata si sa ma faca sa recunosc copilul, sa mi ceara pensie alimentara si tot tacamul? Si daca da, cine va suporta cheltuielile pentru aceasta initiativa? Daca fata cere un test de paternitate voi fi eu nevoit sa l platesc, sau ea?
Si daca se poate, imi puteti oferi mai multe informatii folositoare?
Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 15 Decembrie 2017
George Albeanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 08:33, 15 Decembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va poate actiona in judecata pt stabilirea paternitatii, veti plati pensie. Va plati ea testul adn si eventual onorariu avocat si apoi, veti plati dvs aceste cheltuieli sub forma cheltuielilor de judecata.
Poate aveti noroc si se lipseste sa va actioneze in judecata
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Daca va cheama in judecata, initial, ea va plati TOATE cheltuielile (taxa de timbru, avocat, taxe pentru teste, etc)
In situatia in care se dovedeste ca SUNTETI TATAL MINORULUI atunci toate acele sume va vor fi imputate dumneavoastra si, in plus, veti plati pensia alimentara legala.
Cred ca e bine, daca stiti ca este copilul dumneavoastra, sa mergeti sa il recunosteti si, chiar daca nu formati o familie cu mama ei, copilul merita sa aiba un tata care se ingrijeste de el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt însărcinată și despărțită , dacă dumnezeu ma ajuta ... AnamariaA1 AnamariaA1 Sunt însărcinată și despărțită , dacă Dumnezeu ma ajuta sa duc sarcina pana la capăt și nu doresc sa trec in acte numele tatălui deoarece nu vrea ... (vezi toată discuția)
Cum se poate obține pensie de întreținere de la un tată care nu și-a recunoscut copilul? Mirabela15 Mirabela15 Buna as dori sa intreb si eu in legatura cu pensia alimentara pt bebe.Daca e trecut pe numele meu in certificat si tatal nu a vrut sa il recunoasca ce e de ... (vezi toată discuția)
Refuzarea testului de paternitate in instanta r.mihaela24 r.mihaela24 in instanta pot refuza efectuarea testului de paternitate? (vezi toată discuția)