avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt însărcinată și despărțită , dacă Dumnezeu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt însărcinată și despărțită , dacă Dumnezeu ma ajuta ...

Sunt însărcinată și despărțită , dacă Dumnezeu ma ajuta sa duc sarcina pana la capăt și nu doresc sa trec in acte numele tatălui deoarece nu vrea sa depind de el pentru orice semnătura pot cere pensie alimentara ?
Cel mai recent răspuns: AnamariaA1 , utilizator 14:33, 4 Februarie 2021
Prin "despartita" va referiți la împrejurarea că ați fost căsătorită și ati divorțat? Sau ati avut doar o relație de concubinaj?


raluk0207 a scris:

Prin "despartita" va referiți la împrejurarea că ați fost căsătorită și ati divorțat? Sau ati avut doar o relație de concubinaj?

Doar relație de concubinaj .
De la cine să cereți pensie de întreținere, dacă copilul nu are tată`? Pensie puteți obține doar dacă copilul va avea un tată.
da, nu se poate una fara alta.
plus ca daca vrea sa il recunoasca, o poate face, deci nu prea exista asta " nu vreau sa"
daca nu vrea sa il recunoasca, desi o poate face orcand, dvs puteti alege sa nu il dati in judecata pt stabilirea paternitatii, veti avea libertate, dar fara pensie.
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2021
gi-jane2, moderator
Dat fiind ca nu ati fost căsătorită, trebuie ca fostul concubin să dea o declarație de recunoaștere a copilului.
Dvs nu puteti sa il treceți pur si simplu.
Iar daca nu da această declarație, în certificatul de naștere al copilului, rubrica tata, va fi o linie.
In cazul in care îl veți da in judecata pentru recunoașterea copilului si plata pensiei alimentare, va fi trecut ca tata in certificat, cu toate drepturile și obligațiile care decurg din aceasta calitate.
Dacă întrebarea dvs era de fapt "Pot să iau pensie de la el, dar fără să depind de acordul lui și să nu aibă dreptul la relații personale cu minorul", raspunsul e ca nu se poate.

Alte discuții în legătură

Custodie exclusiva- trecuta pe certificatul de nastere doar mama Florina2020 Florina2020 Buna ziua! Mai pe scurt... Nu doresc sa trec tatăl pe certificatul de nastere al copilului, din diverse motive (lipsa de interes, amenințări, etc) De ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! as dori sa intreb in cazul unei sarcini obținute ... Anais79 Anais79 Buna ziua! As dori sa intreb in cazul unei sarcini obținute cu asistenta medicala de la centrul de fertilitate, cu material generic donat de un donator ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in urma fostei relatii, a rezultat un copil. care ... DancuM DancuM Buna ziua, in urma fostei relatii, a rezultat un copil. Care in certificat e trecut doar pe numele meu. La tata e linie. Eu rugand in mod repetat pe tata sa ... (vezi toată discuția)