avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociere cu un cetatean strain
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociere cu un cetatean strain

Am infiintat o societate - 2 romani si un cetatean spaniol, nr. egal parti sociale ; administrator cetateanul spaniol, care a disparut din tara de 4 luni fara a raspunde la nici un apel. Cei 2 asociati romani vor sa iasa din asociere sau sa inchida/lichideze societatea, intr-un cuvant sa incheiere colaborarea. Exista solutie pertinenta in acest caz, in care cetateanul strain si administrator nu este de gasit? Precizez ca de la infiintare si pana in prezent societatea nu a inregistrat nici un venit.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 14:45, 19 Octombrie 2009
Cereti (ambii asociati romani) in fata instantei excluderea asociatului spaniol pentru faptele mentionate mai sus, iar dupa ce dansul a fost exclus, puteti hotara (fiind numai Dvs. doi in societate) inchiderea sau lichidarea societatii (sau orice, ce doriti).
Aveti posibilitatea de-a opta pt excluderea asociatului sau pt dizolvarea voluntara.
Ambele proceduri se fac pe cale judecatoreasca.
Va multumesc pentru raspunsuri!
Intre timp asociatul strain a raspuns la apelurile noastre tel. si e-mail drept urmare discutia s-a solutionat cu cedarea partilor sociale si iesirea din parteneriat.
Intrebarea mea este acum: contractul de cesiune trebuie autentificat prin notariat si apoi se depunde la registurul comertului/sau nu? urmand ca cel/cei care preiau cesiunea sa declare modificarile aduse actului constitutiv la ONRC?
Este necesara prezenta cetateanului spaniol persoanal la intocmirea acestor documente sau poate trimite procura notariala din Spania pentru efectuarea demersurilor in 'Romania??
Va multumesc anticipat !
Nu este necesar sa autentificati contractul de cesiune, el este valabil ca act sub semnatura privata.

Asociatul cetatean strain poate sa imputerniceasca o alta persoana (prin procura) sa semneze actele de cesiune in locul sau.

Procura poate fi data in tara in care se afla (trebuie sa vina cu apostila), urmand a fi tradusa in limba romana.

In ceea ce priveste inregistrarea mentiunilor la ORC, acestea pot fi facute atat de cedent, cat si de cesionar , dupa cum se inteleg partile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare srl Ioana-Camelia_Predescu Ioana-Camelia_Predescu Buna ziua, Am si eu o intrebare si sper ca ma puteti ajuta. Situatia este urmatoarea: O persoana fizica cetatean spaniol decide sa vanda firma ... (vezi toată discuția)
Schimbare act constitutiv - adaugare asociat element94 element94 Buna ziua. Imi spuneti va rog ce actre trebuiesc pentru schimbarea unui act constitutiv ? Dorim sa ne asociam cu un cetatean strain. Se poate face acest ... (vezi toată discuția)
Constituire societate cu asociat unic cetatean strain Iulia Malis Popa Iulia Malis Popa Buna dimineata! Revin si eu cu o intrebare; speta sta in felul urmator: o societate comerciala cu asociat unic cetatean strain e in curs de infiintare. ... (vezi toată discuția)