avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimbare act constitutiv - Adaugare asociat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimbare act constitutiv - Adaugare asociat

Buna ziua.
Imi spuneti va rog ce actre trebuiesc pentru schimbarea unui act constitutiv ? Dorim sa ne asociam cu un cetatean strain.
Se poate face acest lucru printro procra facuta pentru un avocat sau trebe sa vina in Romana personal ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mony , utilizator 14:21, 30 Iulie 2009
Pentru asocierea cu un cetatean strain este nevoie de urmatoarele:
- contract de cesiune - asta presupune ca unul dintre asociati sau o parte dintre acestia sa cedeze din partile sociale pe care le detin in societate;
- hotararea AGA;
- declaratie din partea noului asociat - in sensul ca indeplineste conditiile prevazute de lege sa detina calitatea de asociat intr-o socieate comerciala;
- declaratie ca nu are datorii fata de statul roman -asta inlocuieste cazierul;
- actul constitutiv actualizat
- copie pasaport.

Pentru contractul de cesiune asociatul strain poate sa imputerniceasca, printr-o procura, orice persoana pentru a semna in locul sau.
In ceea ce priveste declaratiile amintite mai sus, poate sa le fac in tara sa la un notar si apoi sa mergi cu ele la un traducator autorizat.
Multumesc pentru raspunsul rapid .
Contractul de cesiune este unul tip ?
Orientativ, cel putin...
CONTRACT DE CESIUNE DE PARTI SOCIALE

S.C. .................................................inmatriculata la Oficiul Registrului Comertului
al .................................... sub nr. ...................

Intre subsemnatii:
1.(numele si prenumele) .......................................................... cetatean ......................................... nascut la data de ............................., in ................................ str. ................................... nr. ........, bloc ........., scara ............., etaj ..........., ap. .........., sector/judet ............ sex .............. starea civila .........................., posesorul ............................. seria ............. nr. .........................., eliberat de ............................... la data de ...................., cod numeric personal ........................., in calitate de cedent, si
2.(numele si prenumele) .......................................................... cetatean ....................................... nascut la data de ..........................., in ................................. str. ................................................. nr. ........, bloc ........., scara ............, etaj ..........., ap. .........., sector/judet ............. sex ............... starea civila ........................., posesorul ............................. seria .............. nr. ..........................., eliberat de ........................... la data de ........................, cod numeric personal .........................., in calitate de cesionar,
sau
2.S.C. ............................................................................., cu sediul in ..........................................., str. ............................................ nr. ..........., bloc ............., scara ........., etaj ..........., ap. ..........., sector/judet ............................................................................. inmatriculata la Oficiul Registrului Comertului ............................................................ sub nr. ................/..................../..................... din ......................, prin reprezentant (numele si prenumele) ........................................................ domiciliat in ...................................., str. ................................................. nr. ..........., bloc .........., etaj ........., scara ..........., ap. .........., sector/judet, in calitate de cesionar, a intervenit prezentul contract de cesiune de parti sociale, in urmatoarele conditii: Eu ................................. cedez lui ......................................../S.C. prin reprezentant, .................. parti sociale in valoare nominala de ..................... lei fiecare, insumand ..................................... lei pe care le detin la ......................................., aport in numerar si declar, totodata, ca am primit de la cesionar contravaloarea partilor sociale cedate astazi, data autentificarii prezentului contract. Ca urmare a acestei cesiuni, calitatea mea de asociat al S.C. ...................................... inceteaza si nu mai am nici o pretentie, de nici o natura, fata de aceasta societate comerciala. Eu ...................................................................... primesc de la .................................................... cele ................................. parti sociale in valoare nominala de ................................... lei fiecare, insumand ................................ lei pe care le detine la .................................... platindu-i acestuia contravaloarea partilor sociale cedate, astazi, data autentificarii prezentului contract
sau
S.C. ........................................................, prin reprezentant, primeste de la ................................ cele .............................. parti sociale in valoare nominala de ..................... lei fiecare, insumand ................................ lei pe care le detine la S.C. ............................................ platindu-i acestuia contravaloarea partilor sociale cedate, astazi, data autentificarii prezentului contract. Cesiunea partilor sociale s-a facut in baza hotararii Adunarii generale a asociatilor din ........... . Redactat si editat in ......................... exemplare la ........................ .
S-au eliberat ....................... exemplare.
CEDENT CESIONAR
sursa: e-Transport.ro
Ultima modificare: Luni, 29 Septembrie 2008
trope_doi, utilizator
Nu este nevoie sa cesioneze unul din asociati partile sale sociale . Acel cetatean strain poate veni cu aportul sau la capitalul social ( capital social care nu trebuie sa fie mai mic de 200 lei ). In rest hotararea AGA prin care se admite noul asociat precum si marirea capitalului social si tot ce mai cere ORC pentru inregistrarea mentiunilor .Oricum asociatul strain trebuie sa fie prezent la ORC.
dor00iuli a scris:

Nu este nevoie sa cesioneze unul din asociati partile sale sociale . Acel cetatean strain poate veni cu aportul sau la capitalul social ( capital social care nu trebuie sa fie mai mic de 200 lei ). In rest hotararea AGA prin care se admite noul asociat precum si marirea capitalului social si tot ce mai cere ORC pentru inregistrarea mentiunilor .Oricum asociatul strain trebuie sa fie prezent la ORC.


Cand am facut vorbire de cesiune, nu m-am referit la toate partile sociale, ci numai la o parte din ele, astfel incat asociatul cedent sa-si pastreze in continuare calitatea de asociat.

Intradeva se poate si prin marire de capital, dar nu stiu cum ai ajuns la concluzia ca trebuie sa se prezinte personal la ORC, care ar fi motivul?#-o

La ORC poate sa mearga orice persoana sa faca mentiunea cu o simpla delegatie din partea firmei.

Alte discuții în legătură

Procedura cesiune snc liliana v liliana v buna ziua, cum se face cesionarea catre o terta persoana intr-o societate in nume colectiv. aveti niste formulare? multumesc (vezi toată discuția)
Patrimoniul srl dupa cesiune? mihai_34 mihai_34 Buna ziua, Un Srl cu 2 asociati 50% 50%, capital social 200lei. Unul dintre asociati a cesionat paritle sociale (in val de 100lei) unei alte persoane, totul ... (vezi toată discuția)
Contract cesiune pinkulin pinkulin Va rog daca ma poate ajuta cineva cu un model de contract de cesiune. Sintem patru asociati intr-un S.R.L. dintre care unul este cetatean strain. Am hotarit ... (vezi toată discuția)