avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... sesizarea efectuatã de asociaþie cãtre o ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

sesizarea efectuatã de asociaþie cãtre o instituþie publicã

O asociaţie formulează o sesizare la o anumită instituţie publică. Aceasta ne răspunde şi ne comunică şi faptul că, nu vom putea folosi răspunsul în interesul propriu al reprezentanţilor asociaţiei.
Menţionez că, suntem o asociaţie înfiinţată în baza Ordonanţei 26/2000, iar potrivit art.4 "Asociaţia este subiectul de drept constituit de trei sau mai multe persoane care, pe baza unei înţelegeri, pun în comun şi fără drept de restituire contribuţia materială, cunoştinţele sau aportul lor în muncă pentru realizarea unor activităţi în interes general, al unor colectivităţi sau, după caz, în interesul lor personal nepatrimonial. .
Aş dori să dezbatem puţin acest aspect.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 11:36, 14 Octombrie 2009
Raspunsul institutiei publice este legal si fondat intrucat persoana juridica a formulat sesizarea si nu asociatii in calitatea lor de persoane fizice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate infiinta o asociatie culturala cu un singur membru? asociat unic? iacobdragomir iacobdragomir Stiu ca este un nonsen, dar un prieten a depus la judecatorie actele pentru a infiinta o asociatie culturala cu un singur membru. Stie cineva ceva? (vezi toată discuția)
Membrii fondatori Daniel Rusu Daniel Rusu In primul rand va multumesc ptr raspunsul la intrebarea anterioara. As mai avea o intrebare legata de membrii fondatori; legislatia prevede sau nu ca asociatia ... (vezi toată discuția)
Inlocuirea unui membru fondator diana23ct diana23ct Buna ziua. Am infintat anul trecut o asociatie non profit care are 3 membrii fondatori. In momentul de fata ne aflam in fata unei probleme, unul din membri ... (vezi toată discuția)