Buna ziua
sunt data in judecata de girantul care m-a girat la un imprumut C.A.R in anul 2011 ,din 2012 martie i sa retinut din pensie o anumita suma pana in septembrie 2016 as vrea sa stiu daca la o parte din aceste sume sume se paote invoca termenul de prescriptie deoarece am fost chemata in judecata in decembrie 2017
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca inca din 2012 a inceput sa ii retina, inseamna ca nu ati platit nimic sau mai nimic din credit si daca i-a retinut cate 1/3 din pensie timp de 4 ani, suma nu e deloc mica.
Intre septembrie 2016 si dec 2017, ce s-a intamplat, v-a cerut sa ii restituiti banii ?
Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data nasterii dreptului de actiune si dreptul se naste cand stii cat e paguba si cine a produs-o. Ei bine, nu stiu daca la data cand a inceput sa i se retina amaratului care v-a girat, a cunoscut cat va urma sa plateasca, asa ca dupa mine, dreptul i s-a nascut cand a terminat de platit, atunci a stiut cat e suma de care a fost pagubit, pt ca vedeti dvs, poate intre timp ati fi platit si executarea impotriva lui ar fi incetat, sau intre timp s-au mai adunat penalitati pe care tot el le-a platit, sumele actualizandu-se.
Oricum, puteti incerca.. poate va reuseste , sa se invete minte pe viitor sa mai gireze pe cineva !
Multumesc pentru raspuns in sptembrie 2016 sa incheiat retinerile si am fost chemata in judecata in decembrie 2017 si am intrebat acest lucru legat de prescriptie deoarece eu i-am dat lunar mai mult de un an banii care i sau retinut fara martori far un act doveditor si acum nu mai recunoaste ce suma i-am dat si imi cere toti banii care i sau retinut
În opinia mea, sumele ce i s-au reținut în 2012 spre exemplu, nu le poate recupera, De regulă, termenul de prescripție curge de la exigibilitatea fiecărei rate în parte. Cred că ar fi favorabil pentru Dvs, dacă ați consulta un avocat
Rata c.a.r.
sicutza68
Am girat cu un coleg alt coleg pentru un credit de nevoi personale de la C.A.R.,cel din urmă nu și-a mai onorat rata, creditul a fost luat pe doi ani de ... (vezi toată discuția)
Datorii anaf din 2012
dsubti
Buna ziua, in anul 2012 am fost ptr o foarte scurta perioada de timp broker de asigurari. Firma la care am lucrat ca si consultant mi-a dat fisa fiscala la ... (vezi toată discuția)