avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Rata C.A.R.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Rata C.A.R.

Am girat cu un coleg alt coleg pentru un credit de nevoi personale de la C.A.R.,cel din urmă nu și-a mai onorat rata, creditul a fost luat pe doi ani de zile,perioadă pentru care am girat și noi,dacă a expirat perioada pentru care am fost giranți mai trebuie să plătim noi giranții?Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 09:39, 19 Octombrie 2013
Buna ziua,

V-ati angajat sa garantati plata. Daca nu a platit, platiti dvs in locul lui. termenul de prescriptie e de 3 ani si curge pentru fiecare rata in parte de la scadenta ei, sau pentru toate de la declararea scadentei anticipate.
Dvs nu ati girat o perioada, ci ati garantat ca platiti dvs in cazul in care colegul nu plateste.
Daca va retin dumneavoastra sumele datorate, dumneavoastra apoi va puteti intoarce impotriva colegului, solicitand plata acestora de catre dumnealui. In rest, colegii au dat explicatii exhaustive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante la banca alinck35 alinck35 Buna Ziua vreau sa va spun ca in ani 2005,2006,am luat credite de la trei banci,credide de nevoi personale,fara giranti fara garanti,am deschis o mica ... (vezi toată discuția)
Girant intr-un contract de imprumut la c.a.r. razarvescan razarvescan Buna ziua. Va rog, daca se poate, sa ma ajutati intr-o problema. Acum trei luni am girat un coleg de servici pentru un credit la C.A.R.-ul companiei la care ... (vezi toată discuția)
Credit de nevoi personale Dinu_Aurelian Dinu_Aurelian Buna seara,am avut un credit de nevoi personale,fara girant,fara ipoteca,pe o perioada de 10 ani.Am platit 5 ani din credit,dupa care a venit criza si am ajuns ... (vezi toată discuția)