avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurari Auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurari Auto

Buna ziua ,
O intrebare am legata de asigurarea auto.
Am o masina second asigurata la compania Euroins , am solicitat o polita pentru 12 luni , agentul respectiv mi-a propus sa facem asigurarea dar sa o impratim periodic in rate egale , un mijloc mai accesibil financiar . de ex polita costa 540 lei( sa facut actul pe 12 luni) si sa stabilit ca ea sa fie achitate in rate a cate 135 lei. Am platit pana in prezent 2 rate .Intre timp am auzit ca aceasta companie e neserioasa in cazul unor probleme auto si am decis ca sa schimb compania de asigurari , am anuntat pe cel unde facusem asigurarea Euroins ca nu i mai voi plati ratele in continuare iar de aici incepe nedumerirea mea , agentul sustine ca sunt obligat sa platesc si restul ratelor in caz contrar voi fi dat in judecata de Euroins , mie mi se pare absurd si nedrept , stiam ca odata ce am incetat plata unui bun nu mai beneficiez de el .
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 08:20, 15 Octombrie 2009
Buna sera.
Nu ne specificati despre ce asigurare este vorba RCA sa CASCO ? Ati semnat si altceva -ex.contract,angajament ?
Ma scuzati este vorba de RCA , am semnat doar pentru polita si nimic suplimentar gen contract . Sa facut actul pe un an de zile ,mi sa dat polita si o foaie suplimentara cu ratele si datele acestora cand urmeaza sa fie platite .
Polita devine inoperanta (reziliata) de la data scadenta a primei rate neachitata.Nu puteti fi obligat la plata.Agentul a incercat sa va intimideze poentru ca el incaseaza comision pentru fiecare incasare periodica(rata).
A raspuns colegul meu ,asa ca va puteti intocmi o alta polita RCA la alta unitate.
Deci din momentul in care nu se mai achita polita devine automat inoperanta .
Multumesc pentru ajutor domnule Ioan Virgil Lates si de asemenea doamnei/domnisoarei Alexandra . Sunteti oamenii potriviti la timpul potrivit .

Alte discuții în legătură

Neplata daunei total economice Mihiionutmihai Mihiionutmihai Buna ziua de circa 4 luni ma tot chinui sa recupereze o dauna total economică în urma unui accident auto .Am o întrebare pot da în judecata persoana care a ... (vezi toată discuția)
Situatie ciudata la euroins asigurari - sunt niste hoti elmauss elmauss am o asigurare RCA incheiata la euroins. era incheiata pe un an, cu plata in 2 rate, dar mie mi sa spus ca dupa primele sase luni imi pot face asigurare ... (vezi toată discuția)
Asigurari rca daniela ciocoiu daniela ciocoiu Am o intrebare. Am incheiat o polita de asigurare auto - RCA pe un an de zile, din luna iulie, cu plata la fiecare 3 luni. A doua transa expira pe data de 1 ... (vezi toată discuția)