avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurari RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurari RCA

Am o intrebare. Am incheiat o polita de asigurare auto - RCA pe un an de zile, din luna iulie, cu plata la fiecare 3 luni. A doua transa expira pe data de 1 ianuarie, iar pe 26 decembrie am avut un eveniment rutier la care s-ar parea ca suntem vinovati (?? In fine ...). Ma intereseaza, daca persoana care foloseste asigurarea, se serveste de ea dupa data de 1 ianuarie, este valabila? din moment ce evenimentul a fost pe 26 decembrie, deci aveam asigurare?? (Intreb pt ca masina noastra e o Dacie, e zob iar momentan nu vrem sa platim a treia transa de RCA.
Multumim
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:43, 27 Decembrie 2009
Nu are importanta cand se serveste persoana de asigurare. Ea trebuie sa fie valabil incheiata la momentul producerii incidentului. Iar din ceea ce spuneti dvs. la data de 26 decembrie, ea era valabila (achitata pana la 1 ianuarie).

Exista pe site-ul Comisiei Nationale pentru Supravegherea Asigurarilor www.csa-isc.ro (care momentan pare sa nu functioneze:) o baza de date online unde puteti efectua o interogare atat dupa numarul masinii cat si dupa seria caroseriei pentru a vedea daca la o anumita data (in speta 26 decembrie) un anumit autoturism avea RCA valabil incheiat.
Imi pare rau ca aveti asemenea probleme chiar de Craciun. Multa bafta.
Polita de asigurare trebuie sa fie valabila la data producerii accidentului. Deci, nu aveti probleme din acest punct de vedere.
Proprietarii de autovehicule inmatriculate,sunt obligati sa incheie polite RCA, indiferent daca circula sau nu cu acesta.Din cate inteleg, la polita RCA, aveati scadenta la rata 3, in data de 01 ian.pana la data scadentei, polita este in vigoare si ofera protectie.Incepand cu prima zi dupa scadenta, polita se reziliaza din oficiu, daca rata nu a fost efectuata in termen.Intrucat plata politei RCA in rate este o raritate, verificati care sunt indatoririle din contractul cu asiguratorul, in situatia producerii evenimentului semnalat.(s-ar putea sa vi-se solicite plata restului de rate, daca se utilizeaza polita pentru plata unei daune provocate, inainte de a se achita integral prima anuala)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casco littleg littleg Buna ziua, Sunt nou pe acest forum si va scriu pt a imi acorda un sfat in ceea ce priveste o polita Casco. Situatia se prezinta in felul urmator, anul trecut ... (vezi toată discuția)
Doua polite rca ContSters121815 ContSters121815 Un angajat al unei societati comerciale a incheiat un contract de asigurare RCA, pentru un autoturism proprietatea S.C., pe o perioada de 1 an, cu plata in 4 ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca silvica1940 silvica1940 Am fost parte intr-un accident rutier. Am la [EDITAT], RCA si CASCO pentru suma asigurata de 8142 lei. M-am declarat vinovata. Am incheiat cu celalalt : ... (vezi toată discuția)