avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... situatie ciudata la euroins asigurari - sunt niste hoti
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

situatie ciudata la euroins asigurari - sunt niste hoti

am o asigurare RCA incheiata la euroins. era incheiata pe un an, cu plata in 2 rate, dar mie mi sa spus ca dupa primele sase luni imi pot face asigurare in alta parte.si asa am facut. acum imi spune agentul respectiv ca din cauza ca nu am platit a 2-a rata la timp se pun majorari de 5% pe zi, si ca am de plata vreo 2.500 de lei la ora actuala. Ce fel de hotie mai e si asta? daca se ajunge la proces au sanse sa castige procesul la o asa hotie in stil mare? nu am primit nici o instiintare nici inainte nici dupa cele sase luni pentru care am platit polita, iar acum se trezeste si agentul ca vrea sa ii dam o multime de bani.Ce sa facem? e foarte ciudat si suntem mai multi oameni care am patit treaba asta. la ce sa ne asteptam? nu mi se pare corect din moment ce eu am platit pentru cele 6 luni iar apoi am facut rca la alta firma. Va rog sa ne dati niste sfaturi pentru ca am ramas uimiti de vestea asta. e o hotie. suntem disperati. ni se cer sume enorme.
Situatia chiar este ciudata.
In ceea ce priveste asigurarile,sanctiunea neplatii este lipsa calitatii de asigurat.
Daca motivarea pretentiilor este aceea ca nu ati platit la timp a doua rata nu vad sanse ca asiguratorului sa i se dea dreptate.
Intrebarea mea este daca la momentul in care erati asigurat la Euroins ati avut vreun eveniment care sa fie acoperit,despagubit prin polita.
In acest fel s-ar justifica,oarecum,pretentiile.In sensul ca polita este incheiata pe un an...
Pe de alta parte,dv. ati figurat ca si asigurat RCA la doi asiguratori,iarasi nu este o situatie in regula.
Despre un asemenea caz nu am mai auzit si imi este greu sa cred ca motivatia asiguratorului aceasta este.Pentru ca o polita de acest tip nu presupune clauze de tipul majorari sau altceva.
asigurarea RCA pentru masina respectiva am incheiat-o anul acesta in ianuarie, pentru a prinde ultimul "tren" cu vechea taxa de poluare. Doar atat. Si asta pentru ca nu mi s-ar fi eliberat certificatul de inmatriculare daca nu faceam dovada ca masina are incheiata o polita RCA. In rest nimic cu masina, nu sa mers cu ea nici 1000 de km, a stat si sta in continuare in fata blocului, nu am avut nici cel mai mic eveniment, nimic nimic. Practic nu o folosesc cel putin deocamdata. RCA-ul pentru cele 6 luni achitate a expirat in 15 iulie 2009 si de atunci nici macar nu am mai pornit masina respectiva, de mers cu ea nici atat. Am luat hotararea ca ii voi face asigurare atunci cand o voi folosi, sa nu arunc cu banii aiurea, pentru ca singurul scop al RCA-ului a fost sa apuc sa o inmatriculez. Toti vecinii, toti cunoscutii pot confirma ca masina sta pe loc de luni bune. Nu stiu, e o nebunie,am vorbit cu EUROINS din Bucuresti, sediul, si fiind sambata nu am aflat mare lucru, respectivul zicand ca nu se poate una ca asta, dar a ramas sa fiu contactat luni si sa expun problema, eu voi cere anularea politei buclucase si sper sa o anuleze fiindca chiar nu imi trebuie probleme, si imi fac alta cand ma voi folosi de masina. deci: masina nu o folosesc,evenimente nu am avut cu ea, si nici nu am o a 2a polita. sper sa rezolv in bine si va voi povesti! astept si alte sfaturi va rog! multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Septembrie 2009
elmauss, utilizator
Nici nu este nevoie sa cereti anularea.Polita nu mai produce efecte juridice,nu aveti calitatea de asigurat.
RCA trebuie sa incheiati indiferent daca masina circula sau nu.Dar aceasta este o alta poveste.
Nu exista temei pentru a percepe majorari(la ce,practic nemaifiind asigurat!) si pana acum nu am auzit de posibilitatea ca asiguratorul sa efectueze plata primei de asigurare si apoi sa ceara dobanzi.Absurd.
Cu siguranta isi vor exprima parerea si colegii de forum.
Solicitarea acestor penalizari e nelegala, dar trebuie de verificat si tichetul care v-a fost inminat si valabilitatea asigurarii inscrisa acolo.
In cazul in care s-a incheiat contract separat si s-a stipulat ca cea de-a doua rata o veti plati intr-un anume termen, sa zicem..... Dar astfel de contracte se incheie cu pers. juridice care au parcuri de masini si in nici intr-un caz cu persoane fizice posesoare doar a unui vehicul.
In orice caz, daca sunteti mai multe persoane, trebuie clarificate aceste aspecte, sa formulati o sesizare in scris la conducerea acelui asigurator si, in caz de nerezolvare, sa faceti o sesizare si la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.
Orice polita (inclusiv RCA), intocmita cu plata in rate, este reziliata din oficiu incepand cu data scadenta a primei rate neachitate.Cererea de anulare a unei polite RCA, nu se poate face decat in cazul instrainarii masinii, pe baza actului de radiere si are scopul numai de a permite asiguratului sa primeasca diferenta de prima achitata, corespunzatoare perioadei de la radiere pana la expirare.
Nu este cazul dvs.Stati linistit, nu exista temei pentru acele "amenintari".Probabil au fost facute de agentul care credea ca va intimideaza si va determina sa platiti si celelalte 6 luni.
Inca o particularitate a politei RCA: valabilitatea inscrisa nu poate depasi pe cea acoperita de prima incasata.Agentul a facut acest lucru,sperand sa va "agate".Pentru banii incasati era suficient sa elibereze polita cu valabilitate de 6 luni.
N-ar strica sa atentionati asiguratorul privind aceasta "manopera" pentru a lua masurile corespunzatoare cu acel agent.:banned:
Apropo: vigneta ce valabilitate are prin perforare?
Ultima modificare: Duminică, 6 Septembrie 2009
nucu$, utilizator

Alte discuții în legătură

Doua polite rca ContSters121815 ContSters121815 Un angajat al unei societati comerciale a incheiat un contract de asigurare RCA, pentru un autoturism proprietatea S.C., pe o perioada de 1 an, cu plata in 4 ... (vezi toată discuția)
Despagubire neachitata milu claudiu milu claudiu In 2010 iulie am avut accident cu un asigurat Euroins,in data de 15 noiembrie 2010 s-a emis factura pentru despagubire catre asigurator nici pana in ziua de ... (vezi toată discuția)
Asigurari auto FlorinCristian FlorinCristian Buna ziua , O intrebare am legata de asigurarea auto. Am o masina second asigurata la compania Euroins , am solicitat o polita pentru 12 luni , agentul ... (vezi toată discuția)